A gránátalma gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, többek között C-és K-vitamint, káliumot és magnéziumot tartalmaz. Magas rosttartalma gyomornyugtató hatású, baktérium- és gombaölő tulajdonsággal is rendelkezik.
E-vitamin tartalmának köszönhetően anti-aging hatású és hozzájárul a bőr hidratáltságának megőrzéséhez is. Csökkenthető fogyasztásával az LDL koleszterin szint, a sejtek oxidációja és a szabad gyökök kialakulása, megelőzi a vírusos fertőzések kialakulását.
Tipp a pucoláshoz: Mi imádjuk ezt az ötletet és tényleg megkönnyíti a gránátalma pucolását. Vágd ketté a gránátalmát majd fogj egy tálkát és egy fakanalat. Fordítds a magos oldalát a gránátalmának a tálka felé a tenyeredet szűrként használva, majd a fakanállal ütögesd ki a magokat a tálkába. Néha pillants rá, hogy állsz, ha maradt még benne egy kis kanállal kapard ki.
1 db