Származási hely: Magyarország
Petrezselyemzöld 25 g
99 Ft
70 Ft
csokor
csokor
A petrezselyem gyökerét a leves ízesítésre, a lombját ételízesítőnek, díszítésre használják. A petrezselymes újburgonya egyike a legfinomabb tavaszi eledeleknek, a köretnek pedig (például a rizsnek is) üde zamatot és étvágygerjesztő külsőt nyújt. Illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz, azonban főzés közben nemcsak aromáját, hanem vitamintartalmát is elveszíti, ezért amennyiben nem nyersen használjuk fel, csak a főzés végén adjuk az ételekhez.
Fogyasztása a szervezet számára különösen fontos a téli hónapokban.
Frissességét úgy tudjuk megőrizni, ha a még fel nem darabolt petrezselyemzöldet vízbe helyezzük, és vizét naponta cseréljük. Így, hűtőben tárolva akár egy hétig is friss marad.
Minőségi kategória: I. osztály