
Származási hely: Magyarország
Batáta - sárgahúsú
1140 Ft
kg
kg
A sárga húsú batátában, más néven édesburgonyában sok az A-vitamin, amely fontos szerepet játszik a látás, a bőr és az immunrendszer egészségének fenntartásában. Ezen kívül jótékony hatással van a szív- és érrendszerre, segíti az emésztést és általánosan támogatja a testi egészséget.
Felhasználás: Íze édes, finoman krémes, így számos ételhez ideális alapanyag. Jól használható pürékhez, levesekhez, salátákhoz vagy sütve köretként. Akár édes desszertekhez is beépíthetjük! Kombinálható például fahéjjal és narancs levével fűszeres ételekhez is.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, ideális esetben 12-15°C között kell tárolni. A legjobb, ha sötét helyen tartjuk, hogy elkerüljük a csírázást. Hűtőszekrénybe nem ajánlott tenni. Lehetőség szerint ne tároljuk túl hosszú ideig, mert romlásnak indulhat.
Hozzátáplálás: 6 hónapos kortól, amikor már bevezetésre kerülnek a szilárd ételek, pürésítve vagy sütve könnyen fogyasztható.
Minőségi kategória: I. osztály