
Származási hely: Magyarország
Spenót
1170 Ft
936 Ft
kg
kg
Bővelkedik C-, A-, és B-vitaminokban, azonban nem tartalmaz annyi vasat, mint azt sokan gondolják. Az oxálsav tartalmának köszönhetően friss fogyasztása jótékony hatással van a vesére és húgyutakra, míg főzés közben a benne lévő ásványi anyagok szervetlenné válhatnak.
Felhasználás: Nyersen salátákban, szendvicsekben, vagy zöldséglevelek készítéséhez használható. Főzelékként, köretként és húsételek mellé is kiválóan illik. Ezenkívül spenótlé készíthető gyümölcscentrifugával, más zöldségekkel keverve.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen kell tárolni. A legjobb, ha gyorsan felhasználjuk, mivel a levelek hamar fonnyadnak. Hűtőszekrényben is tárolható, de a legjobb, ha 1-2 napon belül elhasználjuk.
Hozzátáplálás: 8 hónapos kortól bevezethető a babák étrendjébe, kis adagokban, fokozatosan.
Minőségi kategória: I. osztály