Származási hely: Magyarország
Karfiol - kb. 0.7 - 0.9 kg
1660 Ft
1245 Ft
db
db
A karfiol fehér színét a levelek takarása okozza, amelyek eltakarják virágját. A karfiol fogyasztott része virágzata, de levelét is felhasználják egyesek leves készítéskor. A karfiol frisseségét fehér színe és szoros rózsái jelzik.
Vitamin - és ásványi anyagtartalmát tekintve kitűnő C- és K - vitamin-forrás, jelentős mennyiségben tartalmazz B6-vitamint, folsavat, rostot, mangánt és omega-3 zsírsavat. Az egészségesebb táplálkozás során az energiaszegény étrendek kapcsán kiváló tápanyagforrás alacsony energia szintje miatt, így cukorbetegek is nyugodtan fogyaszthatják.
Magas rosttartama miatt emésztő rendeszeri megbetegedések esetén fogyasztása nem javallott, mivel puffadást okozhat.
Felhasználási javaslat: karfiol krémleves, rántott karfiol, rakott karfiol, karfiol pizza, sült karfiol, karfiol savanyúság, köret.
Szezon: főképp nyár vége és ősz, de egész évben termeszthető fóliasátorban.
Hozzátáplálás: 9-10 hónapos kortól javasolt.
Hűtőszekrényben néhány napig jól eltartható.
Minőségi kategória: I. osztály
100 g
25 kcal
0,3 g
0,1 g
3 g
1,9 g
1,9 g