Kérdésed van? Hívj minket +36204227555
Következő szállítás(ok):2024. 05. 28.(kedd),
2024. 05. 29.(szerda), 2024. 05. 31.(péntek),
2024. 06. 01.(szombat)
keresés profil info telefon
irsz.:
Következő szállítás(ok):2024. 05. 28.(kedd), 2024. 05. 29.(szerda), 2024. 05. 31.(péntek), 2024. 06. 01.(szombat)
  • bio
  • cukormentes
  • Díjnyertes
  • Fenntartható csomagolás
  • gluténmentes
  • Hozzátáplálás
  • laktózmentes
  • paleo
  • vegán
  • vegyszermentes
  • akciós
  • új
Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Termékeink
Füstölt nyers comb, csont nélkül, szeletelt - 200 g Füstölt bacon szalonna, bőr nélkül szeletelt - 200 g Füstölt angolszalonna szeletelt - 200 g Legényes parasztkolbász (extra csípős) - 400-450 g Paprikás vastagkolbász RÚD (csípős) - 500 g Disznótoros - kb. 1 kg Csemege parasztkolbász - 400 g Paprikás vastagkolbász RÚD (csemege) - 400 g Mediterrán szalámi - kb. 38 dkg