Kérdésed van? Hívj minket 06 20 422 7555
Következő szállítás(ok):2023. 02. 07.(kedd),
2023. 02. 08.(szerda), 2023. 02. 10.(péntek),
2023. 02. 11.(szombat)
keresés profil info telefon
irsz.:
Következő szállítás(ok):2023. 02. 07.(kedd), 2023. 02. 08.(szerda), 2023. 02. 10.(péntek), 2023. 02. 11.(szombat)
  • bio
  • cukormentes
  • Díjnyertes
  • gluténmentes
  • laktózmentes
  • paleo
  • vegán
  • vegyszermentes
  • akciós
  • új
Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

Termékeink
Csemege szarvaskolbász vastag - 250 g Füstölt tarja szeletelt - 200 g Füstölt nyers comb, csont nélkül, szeletelt - 200 g Füstölt bacon szalonna, bőr nélkül szeletelt - 200 g Füstölt angolszalonna szeletelt - 200 g Csemege parasztkolbász - 400 g Disznósajt - kb. 29-30 dkg Legényes parasztkolbász (extra csípős) - 400-450 g Paprikás vastagkolbász RÚD (csemege) - 500 g Mediterrán szalámi - kb 35 dkg Csípős szarvaskolbász -250 g Paprikás vastagkolbász RÚD (csípős) - 500 g Disznótoros - kb. 1 kg