
Származási hely: Magyarország
Szívsonka / parasztsonka kb. 1,9-2 kg
18999 Ft
db
db
A gondosan – szív alakúra – megformázott combsonka felületét sókeverékkel bedörzsölik és műanyag kádakba egymás mellé szorosan lerakják. Itt érlelődik, miközben hetente átforgatják, átrakják és a só által kiválasztott levet leöntik.
Az érlelés végén (18-21 nap) a sonkát kiveszik és 24 órán keresztül áztatják. Ezután felfűzik, lecsepegtetik (6-8 óra), majd szárítják (30 perc 20-30 C fokon). Így kerül a füstölőbe, ahol hagyományos hidegfüstölésen (max. 20 C fokon) 3-4 napig füstölik a megfelelő szín eléréséig.
Felhasználás: A klasszikus húsvéti étkezésekhez ajánljuk főtt tojás, friss kalács, torma, és újhagyma kíséretében. Ezen túl kitűnő töltött káposztához, levesekhez, pörköltekhez, vagy szendvicsbe valónak is.
Tárolás: Hűvös, jól szellőző helyen.
Hozzátáplálás: 12 hónapos kortól ajánlott, ügyelve az előkészítésre. Lehetőleg puhára főzve, és kis mennyiségben adjuk a kicsiknek.
Nettó tömeg: kb. 2 kg
bőrös sertéscomb, étkezési só, E250
100 g
1331 kJ/321 kcal
27 g
12 g
<0,5
<0,5 g
19 g
5 g