
Származási hely: Magyarország
Csülök kb. 1,3-1,6 kg
10240 Ft
db
db
A csülök a sertés lábának alsó része, amely gazdag húsban és zsírosabb textúrában. Jellemzője az intenzív ízvilág, amely a hosszú főzés során még gazdagabbá válik, mivel a hús omlóssá és szaftossá válik. A csülköt gyakran füstölik, sütik vagy főzik, és különféle fűszerekkel, például fokhagymával, köménnyel, vagy pirospaprikával ízesítik. Ez a remekmű Buza Sándor receptúrája alapján készült.
Felhasználás: Tökéletes választás ünnepi étkezésekhez, például főtt vagy sült formában, savanyú káposztával vagy más köretekkel tálalva. A káposztás ételek mellett remekül illik a burgonyához, illetve a csülök különböző piték és töltött tészták töltelékeként is kitűnő.
Tárolás: Hűtőben tárolandó.
Hozzátáplálás: 2-3 éves kortól lehet bevezetni a gyermekek étrendjébe, de figyelni kell a só-, zsírtartalomra és a fűszerezésre. Érdemes először kis mennyiségben és jól megfőzve adni, hogy a gyermek könnyen emészthesse.
Nettó tömeg: kb. 1-1,1 kg
csontos sertéscsülök, étkezési só, E250