Származási hely: Magyarország

Mediterrán szalámi kb 300g

4640 Ft

rúd

rúd

A BUZA kolbászvariációk a múlt századi dunántúli magyar paraszt tradicionális receptúrái alapján készülnek. A Mediterrán szalámi (finocchia) minőségi disznóhúsból és szalonnából, szikkasztásos eljárással, hagyományos technológiával és füstöléssel készült kézműves termék, mely megidézi a Földközi-tenger gasztronómiájának ízvilágát, ahol – a magyar „kolbászkultúrával” ellentétben - az édeskömény (fennel) veszi át a paprika meghatározó szerepét. Gyönyörű színét a fehér szalonna és a disznóhús vöröses kompozíciója adja. 100 kg késztermék 150 kg sertéshús felhasználásával készül, mentes a különféle ízfokozóktól, stabilizátoroktól, nem tartalmaz glutént, laktózt és szóját sem. A termék elnyerte az „Érték és Minőség Nagydíj” kitüntető címet.

 

Felhasználás: Mennyei hidegtálat készíthetsz belőle olívabogyóval, sajtokkal, magvakkal és más zöldségekkel, ha teremtenél egy kis mediterrán hangulatot. Teheted pizzára, kockázhatod salátába vagy olaszos tésztákra, illetve egy kis olívaolajas bagettel is eheted, friss koktélparadicsommal. 

 

Tárolás: Száraz, hűvös helyen, lehetőleg hűtőben tárold.

 

Hozzátáplálás: 4-5 éves kortól adható a gyermekek étrendjébe, de csak kis mennyiségben, figyelve a só- és zsírtartalomra, valamint a fűszerességre. Érdemes először apró adagokban kipróbálni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a gyermek jól tolerálja.

sertéshús, sertésszalonna, fűszerek, étkezési só, fokhagyma.

Buza Sándor - VendelFood

Buza Sándor

Buza Sándor - VendelFood

Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

18999 Ft

9999 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

10240 Ft

9309 Ft /kg

db

laktózmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4640 Ft

15467 Ft /kg

szál

Származási hely:Magyarország

12349 Ft

9147 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

4640 Ft

15467 Ft /kg

rúd

Származási hely:Magyarország

13775 Ft

9183 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

16150 Ft

8972 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

14250 Ft

9500 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

17100 Ft

9500 Ft /kg

db

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4750 Ft

15833 Ft /kg

szál

laktózmentes
Származási hely:Magyarország

4640 Ft

11600 Ft /kg

pár