
Származási hely: Magyarország
Mediterrán szalámi kb 300g
4640 Ft
rúd
rúd
A BUZA kolbászvariációk a múlt századi dunántúli magyar paraszt tradicionális receptúrái alapján készülnek. A Mediterrán szalámi (finocchia) minőségi disznóhúsból és szalonnából, szikkasztásos eljárással, hagyományos technológiával és füstöléssel készült kézműves termék, mely megidézi a Földközi-tenger gasztronómiájának ízvilágát, ahol – a magyar „kolbászkultúrával” ellentétben - az édeskömény (fennel) veszi át a paprika meghatározó szerepét. Gyönyörű színét a fehér szalonna és a disznóhús vöröses kompozíciója adja. 100 kg késztermék 150 kg sertéshús felhasználásával készül, mentes a különféle ízfokozóktól, stabilizátoroktól, nem tartalmaz glutént, laktózt és szóját sem. A termék elnyerte az „Érték és Minőség Nagydíj” kitüntető címet.
Felhasználás: Mennyei hidegtálat készíthetsz belőle olívabogyóval, sajtokkal, magvakkal és más zöldségekkel, ha teremtenél egy kis mediterrán hangulatot. Teheted pizzára, kockázhatod salátába vagy olaszos tésztákra, illetve egy kis olívaolajas bagettel is eheted, friss koktélparadicsommal.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, lehetőleg hűtőben tárold.
Hozzátáplálás: 4-5 éves kortól adható a gyermekek étrendjébe, de csak kis mennyiségben, figyelve a só- és zsírtartalomra, valamint a fűszerességre. Érdemes először apró adagokban kipróbálni, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a gyermek jól tolerálja.
sertéshús, sertésszalonna, fűszerek, étkezési só, fokhagyma.