Származási hely: Magyarország

Szívsonka / parasztsonka- felezett kb. 2,2-2,5 kg

22799 Ft

db

db

A gondosan – szív alakúra – megformázott combsonka felületét sókeverékkel bedörzsölik és műanyag kádakba egymás mellé szorosan lerakják. Itt érlelődik, miközben hetente átforgatják, átrakják és a só által kiválasztott levet leöntik.
Az érlelés végén (18-21 nap) a sonkát kiveszik és 24 órán keresztül áztatják. Ezután felfűzik, lecsepegtetik (6-8 óra), majd szárítják (30 perc 20-30 C fokon). Így kerül a füstölőbe, ahol hagyományos hidegfüstölésen (max. 20 C fokon) 3-4 napig füstölik a megfelelő szín eléréséig.

 

Felhasználás: A klasszikus húsvéti étkezésekhez ajánljuk főtt tojás, friss kalács, torma, és újhagyma kíséretében. Ezen túl kitűnő töltött káposztához, levesekhez, pörköltekhez, vagy szendvicsbe valónak is.

 

Tárolás: Hűvös, jól szellőző helyen.

 

Hozzátáplálás: 12 hónapos kortól ajánlott, ügyelve az előkészítésre. Lehetőleg puhára főzve, és kis mennyiségben adjuk a kicsiknek.

 

Nettó tömeg: kb. 2,2-2,5 kg

bőrös sertéscomb, étkezési só, E250

Átlagos tápérték::

100 g

Energia:

1331 kJ/321 kcal

Zsír:

27 g

- melyből telített zsírsavak:

12 g

Szénhidrát:

<0,5 g

- melyből cukrok:

<0,5 g

Fehérje:

19 g

Só:

5 g

Buza Sándor - VendelFood

Buza Sándor

Buza Sándor - VendelFood

Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

18999 Ft

9999 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

10240 Ft

9309 Ft /kg

db

laktózmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4640 Ft

15467 Ft /kg

szál

Származási hely:Magyarország

12349 Ft

9147 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

4640 Ft

15467 Ft /kg

rúd

Származási hely:Magyarország

13775 Ft

9183 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

16150 Ft

8972 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

14250 Ft

9500 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

17100 Ft

9500 Ft /kg

db

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4750 Ft

15833 Ft /kg

szál

laktózmentes
Származási hely:Magyarország

4640 Ft

11600 Ft /kg

pár