Hamarosan...

Származási hely: Magyarország

Mediterrán szalámi kb 300g

3890 Ft

rúd

A BUZA kolbászvariációk a múlt századi dunántúli magyar paraszt tradicionális receptúrái alapján készülnek.
A Mediterrán szalámi (finocchia) minőségi disznóhúsból és szalonnából, szikkasztásos eljárással, hagyományos technológiával és füstöléssel készült kézműves termék, mely megidézi a Földközi-tenger gasztronómiájának ízvilágát, ahol – a magyar „kolbászkultúrával” ellentétben - az édeskömény (fennel) veszi át a paprika meghatározó szerepét.
Gyönyörű színét a fehér szalonna és a disznóhús vöröses kompozíciója adja.
Nagyon magas hústartalommal (100 kg késztermék 150 kg sertéshús felhasználásával készül) bír, mentes a különféle ízfokozóktól, stabilizátoroktól, nem tartalmaz glutént, laktózt és szóját sem.

A termék elnyerte az „Érték és Minőség Nagydíj” kitüntető címet.

sertéshús, sertésszalonna, fűszerek, étkezési só, fokhagyma.

Buza Sándor - VendelFood

Buza Sándor

Buza Sándor - VendelFood

Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

További termékek a termelőtől

-50%

laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3890 Ft

1945 Ft

5257 Ft /kg

rúd

-50%

laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3890 Ft

1945 Ft

3740 Ft /kg

rúd

-50%

laktózmentes
Származási hely:Magyarország

4099 Ft

2050 Ft

6833 Ft /kg

szál

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3890 Ft

12967 Ft /kg

rúd

-50%

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország

4199 Ft

2100 Ft

7000 Ft /kg

szál

-50%

laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3890 Ft

1945 Ft

4863 Ft /kg

pár

laktózmentes
Származási hely:Magyarország

4099 Ft

10248 Ft /kg

pár