Részletek
származási hely: Magyarország

Minőségi disznóhúsból (csak lapocka) és szalonnából, hagyományos technológiával, szikkasztási eljárással és füstöléssel készült termék, melynek egyedi és harmonikus ízvilágát a minőségi fűszerek (paprika, bors, só, fokhagyma, kömény, szerecsendió, szegfűbors) adják. Nagyon magas hústartalommal (100 kg késztermék 150 kg nyers sertéslapocka felhasználásával készül) bírnak, mentesek a különféle ízfokozóktól, stabilizátoroktól, nem tartalmaznak glutént, laktózt
és szóját sem.
A kolbászvariációkat 2015-ben Magyar Termék Nagydíjjal tüntették ki.
2018-ban a Pannon Gasztronómiai Akadémia vaktesztjén a 24 vizsgált – kereskedelmi forgalomban kapható - tétel közül a BUZA csemege parasztkolbász a legjobbnak bizonyult.
Nettó tömeg: kb. 40-45 dkg