
Származási hely: Magyarország
Mangalica tepertő 250 g
3240 Ft
doboz
doboz
A tepertőt a zsír kisütése során keletkező ropogós darabok alkotják, amelyek gazdag ízvilágúak, enyhén sósak és füstös aromájúak. A mangalica húsának sajátos, zamatos íze különleges karaktert ad a tepertőnek, így közkedvelt alapanyag a magyar konyhában.
Felhasználás: Nemcsak önálló ételként, hanem szendvicsek, piték vagy különféle ételek gazdagítójaként is remekül használható. Salátára szórva is nagyon finom, túróscsuszához, rakott krumplihoz szintén mennyei.
Tárolás: Hűtőben tárolandó.
Hozzátáplálás: 2-3 éves kor körül lehet bevezetni a gyermekek étrendjébe. Ebben a korban a gyermekek már képesek emészteni zsírosabb ételeket, de mivel a tepertő magas zsírtartalmú és sózott, érdemes először kis mennyiségben, fokozatosan bevezetni.
Mangalica sütnivaló sertés szalonna