
Származási hely: Magyarország
Mangalica disznósajt kb. 200-250 g
1446 Ft
db
Az elkészítése során a húst apró darabokra vágják, majd zsírral, fűszerekkel keverik, és hagyják összeérni az ízeket. Az eredmény egy zamatos, szaftos étel, amelyet általában kenyérrel, friss hagymával vagy savanyúsággal tálalnak. A mangalica disznósajt jellegzetes íze és textúrája miatt népszerű a magyar konyhában, különösen a hideg étkezések során.
Felhasználás: Friss, puha kenyérrel, hagymával, savanyúsággal isteni finom. Jól illik pörköltekhez, főtt burgonyához vagy egyszerűen zöldséges raguhoz.
Tárolás: Hűtve tárolandó.
Hozzátáplálás: 2-3 éves kor körül érdemes bevezetni. Mivel a disznósajt zsíros és sóval ízesített étel, a sóbevitel miatt fontos, hogy mértékkel és fokozatosan adjuk, hogy elkerüljük a túlzott sófogyasztást.
mangalica csont nélkül fej, csülök, víz, konyhasó, paprika, bors, fokhagyma