
Származási hely: Magyarország
Sous-vide kacsamell kb. 400-500 g
9180 Ft
csomag
csomag
A sous vide eljárás lényeg, hogy vákuumtasakban a hús vagy köretnek való zöldségek/gyümölcsök fűszerezve kerülnek megfőzésre általában azon a hőfokon, amin alapvetően főznéd vagy magasabban. Mivel az eljárás során nem érintkezik közvetlenül a vízzel a tasak tartalma, ezért nem veszít íz- és tápanyagtartalmából, valamint egyenletesen puhul meg a tasak tartama, és nem szárad ki. Előnye még, hogy hazaérve gyorsan készíthetsz ebédet vagy vacsorát, hisz csak pár perc alatt kérget kell sütnöd rá.
Felhasználás: A kacsamell elkészítésénél sokszor előfordul, hogy túlsütik, ám ez a gond elhárul a sous-vide eljárásnak köszönhetően, hisz itt csak kérget kell sütnőd rá. Jól illik édesburgonához, rizottóhoz, narancsos salátához, karamellizált hagymához, és a grillezett zöldségekhez.
Tárolás: Hűtve tároljuk.
Hozzátáplálás: 2-3 éves kortól bevezethető a gyermekek étrendjébe, mivel a kacsahús erősebb ízű és zsírosabb, mint más húsok.
kacsamell, só, bors , fokhagyma, rozmaring, kakukkfű