Származási hely: Magyarország
Vermillion bio édesburgonya
1237 Ft
990 Ft
kg
kg
Különleges, élénk lilás-vörös héjával és mély narancssárga húsával az egyik legszembetűnőbb és legmutatósabb fajta. Sütés után a gumók sárgarépához hasonló ízvilággal rendelkeznek. Kimagasló antioxidáns-tartalmával, a benne található vitaminokkal emelkedik ki, emellett segíti az emésztést, így nemcsak finom, hanem tápláló és egészséges is. Dísznövényként is funkcionálhat, mivel részben lilás levelei különleges megjelenést biztosítanak.
Az Ozsváth család hosszú hagyományokkal rendelkezik a kertészeti termesztés terén, kezdve a háború előtt telepített almáskerttel, melyet saját tárolóval és amerikai exporttal is elláttak. Ozsváth István, agrármérnök és Kokad polgármesteri feladatainak ellátása mellett 2013-ban indította el saját gazdaságát, és a Kiváló Növényorvos kitüntetést is elnyerte. A család többi tagja, köztük Ozsváth-Szabó Nikolett és Somlyai-Ozsváth Laura Katalin, szintén aktívan részt vesznek a gazdaság működtetésében és fejlesztésében, többek között a közösségi média és a méhészet területén.
A vermillion mellett elérhető a sakura, a beauregard, a bonita, a radiance, a fehér és a lila pepita édesburgonya fajtái is, melyek különböző színekben pompáznak, és egytől egyig bio minősítést kaptak.
Felhasználás: Sütheted, pürésítheted, vagy levesekhez és salátákhoz is hozzáadhatod. Sütve vagy pürésítve a legfinomabb, és különleges sárgarépához hasonló ízvilága miatt fűszeres és édes ételekhez egyaránt jól illik. Tökéletes alapja lehet egy édesburgonyás pitének vagy süteménynek is.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárold, semmiképp ne tedd hűtőbe.
Hozzátáplálás: 6 hónapos kortól javasoljuk. Ideális hozzátáplálási alapanyag, mivel gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett könnyen emészthető. Lágy és krémes textúrája miatt könnyen pürésíthető.