Származási hely: Magyarország
Bonita bio édesburgonya
1490 Ft
1192 Ft
kg
kg
A kulináris élvezetek méltó összetevője, melyet a piac igényeihez fejlesztettek ki. Fehér húsú, krémes bőrszínű, és egyedi, finom diós íze van. A pelyhes textúrájú, 28%-os szárazanyag-tartalommal rendelkező gumókat sima bőr és egységes forma jellemzi, melyek hosszúkás alakban is előfordulhatnak. Kiválóan alkalmas homokon és nehezebb talajban való termesztésre is, emellett ellenálló a betegségekkel szemben és jól tűri a túlzott talajnedvességet.
Az Ozsváth család hosszú hagyományokkal rendelkezik a kertészeti termesztés terén, kezdve a háború előtt telepített almáskerttel, melyet saját tárolóval és amerikai exporttal is elláttak. Ozsváth István, agrármérnök és Kokad polgármesteri feladatainak ellátása mellett 2013-ban indította el saját gazdaságát, és a Kiváló Növényorvos kitüntetést is elnyerte. A család többi tagja, köztük Ozsváth-Szabó Nikolett és Somlyai-Ozsváth Laura Katalin, szintén aktívan részt vesznek a gazdaság működtetésében és fejlesztésében, többek között a közösségi média és a méhészet területén.
A bonita mellett elérhető a sakura, a beauregard, a vermillion, a radiance, a fehér és a lila pepita édesburgonya fajtái is, melyek különböző színekben pompáznak, és egytől egyig bio minősítést kaptak.
Felhasználás: Készíthető belőle ropogós sült édesburgonya, pürésített köret, vagy leves alapja is lehet. Diós íze miatt jól illik fűszeres, sós és édes ételekhez egyaránt, például egy gratinhez vagy püréhez, amit fűszerekkel és egy kevés vajjal is ízesíthetünk.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen, lehetőleg szellőző dobozban vagy kosárban tárold, hogy elkerüld a nedvességet, ami gyors romláshoz vezethet.
Hozzátáplálás: 6 hónapos kortól javasoljuk. Segíti a bélflóra fejlődését, számos egészségügyi előnnyel bír, lágy textúrája és íze miatt pedig a válogatósabb babák is jól fogadják.