Származási hely: Magyarország
Radiance bio édesburgonya
1237 Ft
990 Ft
kg
kg
A nevéhez méltóan ragyogó, élénk narancssárga húsával és sötétvörös-barna héjával egy különleges kulináris élményt kínál. Intenzív, karamellás ízvilága és szilárd, kevésbé nedves textúrája egyedülállóvá teszi a különböző édesburgonya fajták között. 2019-ben kereskedelmi forgalomba kerülő fajta, amely a kanadai vegetációs időszakhoz lett igazítva, és hamar nagy népszerűségre tett szert a vásárlók körében. A Radiance nemcsak a szemnek, hanem a szervezetnek is jót tesz, mivel kimagasló antioxidáns-tartalommal rendelkezik.
Az Ozsváth család hosszú hagyományokkal rendelkezik a kertészeti termesztés terén, kezdve a háború előtt telepített almáskerttel, melyet saját tárolóval és amerikai exporttal is elláttak. Ozsváth István, agrármérnök és Kokad polgármesteri feladatainak ellátása mellett 2013-ban indította el saját gazdaságát, és a Kiváló Növényorvos kitüntetést is elnyerte. A család többi tagja, köztük Ozsváth-Szabó Nikolett és Somlyai-Ozsváth Laura Katalin, szintén aktívan részt vesznek a gazdaság működtetésében és fejlesztésében, többek között a közösségi média és a méhészet területén.
A radiance mellett elérhető a sakura, a beauregard, a bonita, a vermillion, a fehér és a lila pepita édesburgonya fajtái is, melyek különböző színekben pompáznak, és egytől egyig bio minősítést kaptak.
Felhasználás: Karamellás ízével tökéletes köret lehet például sült húsok mellé, de püré formájában levesekhez, pitékhez vagy édesburgonyás muffinokhoz is kiváló. A szilárd textúrája miatt remek alapanyag akár salátákhoz, de készíthetsz belőle akár egy édesburgonyás rakott ételt is. A sós és édes fűszerekkel is jól harmonizál.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tárold, semmiképp ne tedd hűtőbe.
Hozzátáplálás: 6 hónapos kortól javasoljuk. Ideális hozzátáplálási alapanyag, mivel gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett könnyen emészthető.