Származási hely: Magyarország
Pepita fehér bio édesburgonya
1237 Ft
990 Ft
kg
kg
Semleges, enyhén édeskés ízű fajta, amely a leginkább a hagyományos burgonyához hasonlít, azonban az édesburgonya előnyös tápanyag-összetételével bír. Fehér húsa finom, kemény textúrájú, ami tökéletes alapot biztosít különböző ételekhez. Mivel ízvilágában nem olyan édes, mint a sárga vagy narancssárga fajták, rendkívül sokoldalú, és a hagyományos burgonyás ételekhez is remek alternatívát kínál.
Az Ozsváth család hosszú hagyományokkal rendelkezik a kertészeti termesztés terén, kezdve a háború előtt telepített almáskerttel, melyet saját tárolóval és amerikai exporttal is elláttak. Ozsváth István, agrármérnök és Kokad polgármesteri feladatainak ellátása mellett 2013-ban indította el saját gazdaságát, és a Kiváló Növényorvos kitüntetést is elnyerte. A család többi tagja, köztük Ozsváth-Szabó Nikolett és Somlyai-Ozsváth Laura Katalin, szintén aktívan részt vesznek a gazdaság működtetésében és fejlesztésében, többek között a közösségi média és a méhészet területén.
A fehér pepita mellett elérhető lila változata, a sakura, a beauregard, a bonita, a radiance, a vermillion édesburgonya is, melyek különböző színekben pompáznak, és egytől egyig bio minősítést kaptak.
Felhasználás: Készíthetsz belőle krémes pürét, sült édesburgonya falatokat, rakott ételekhez vagy akár levesekbe is felhasználhatod. Mivel íze semlegesebb, mint más édesburgonya fajtáknál, tökéletesen passzol fűszeres, sós ételekhez is. Egyszerűen süsd meg fokhagymás vajjal, tálald egy sült csirkével, vagy készíthetsz belőle egy finom gratint.
Tárolás: Száraz, hűvös és jól szellőző helyen tárold, mivel a lila fajták hajlamosabbak a gyors csírázásra, ezért különösen fontos a megfelelő tárolás. Hűtőbe semmiképpen ne tedd. Ne érje közvetlen napfény, mert az gyorsítja a csírázást.
Hozzátáplálás: 6 hónapos kortól bevezethető a baba étrendjébe. Semleges, enyhén édes íze miatt könnyen beilleszthető a hozzátáplálásba, és jól pürésíthető.