Származási hely: Magyarország
Pepita lila bio édesburgonya
1590 Ft
1272 Ft
kg
kg
Különleges fajta, melynek sötétlila héja és mély lila húsának köszönhetően vonzó megjelenésű. Enyhén édeskés, szinte boros ízvilága és sűrű, szárazabb textúrája különbözteti meg a többi édesburgonyától. Magas keményítőtartalmának köszönhetően hosszabb főzést igényel, és egyensúlyban van a természetes édességgel, amely más lila húsú fajtákhoz hasonló ízélményt nyújt.
Az Ozsváth család hosszú hagyományokkal rendelkezik a kertészeti termesztés terén, kezdve a háború előtt telepített almáskerttel, melyet saját tárolóval és amerikai exporttal is elláttak. Ozsváth István, agrármérnök és Kokad polgármesteri feladatainak ellátása mellett 2013-ban indította el saját gazdaságát, és a Kiváló Növényorvos kitüntetést is elnyerte. A család többi tagja, köztük Ozsváth-Szabó Nikolett és Somlyai-Ozsváth Laura Katalin, szintén aktívan részt vesznek a gazdaság működtetésében és fejlesztésében, többek között a közösségi média és a méhészet területén.
A lila pepita mellett elérhető fehér változata, a sakura, a beauregard, a bonita, a radiance, a vermillion édesburgonya is, melyek különböző színekben pompáznak, és egytől egyig bio minősítést kaptak.
Felhasználás: Alkalmas pürésítésre, rakott ételekhez, levesekhez vagy édesburgonyás tortákhoz. A hosszabb főzési időnek köszönhetően ideális sütéshez is, hiszen tökéletesen megőrzi alakját, miközben egyedi ízt kölcsönöz az ételnek. Készíthetsz belőle ínycsiklandó pürét, de egy édesburgonyás pitéhez is remek alapanyag.
Tárolás: Száraz, hűvös és jól szellőző helyen tárold, mivel a lila fajták hajlamosabbak a gyors csírázásra, ezért különösen fontos a megfelelő tárolás. Hűtőbe semmiképpen ne tedd.
Hozzátáplálás: 6 hónapos kortól javasoljuk. Ideális hozzátáplálási alapanyag, mivel gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, emellett pürésítve könnyen emészthető.