Származási hely: Magyarország

Csemege kolbász kb. 400g

3889 Ft

db

db

Kézműves csemege kolbász István gazdától. A fűszerek minősége igen fontos, ezért szegedi fűszerpaprikát ( a fellelhető legjobb, állandó minőség), maroslelei fokhagymát (frissen tisztított), frissen őrölt magyar fűszerköményt, és szicíliai tengeri sót tartalmaznak a termékek (kivétel a borsos kolbász).

A füstölés hagyományos paraszti praktikák szerint történik, nyáron klimatizált körülmények közt, tölgyfa fűrészporral. Törekedtek minimális füsttel dolgozni, ellentétben a széles gyakorlattal, amely hajlamos a túlfüstölésre, melynek negatív vonzatai számosak.

 

Felhasználás: Sült ételekhez, rakott krumplihoz, lecsóba, vagy akár egy kiadós reggelihez csemegézve ajánljuk.

 

Tárolás: Hűtve tárolandó.

 

Hozzátáplálás: 3-4 éves kor körül ajánlott, magas só- és zsírtartalma miatt.

A termék allergiát vagy intoleranciát okozó anyagot nem tartalmaz.
Átlagos tápérték::

100 g késztermékben

Energia:

487 kcal, 2036 kJ

Zsír:

43,9 g

- melyből telített zsírsavak:

14,8 g

Szénhidrát:

1,7 g

- melyből cukrok:

0,3 g

Fehérje:

20,4 g

Só:

2,9 g

István gazda

Mészáros Gábor

István gazda

Szentendre

A termékcsalád idén tíz éves, a kezdeti két tipus a csabai csemege és enyhén csípős ma már négy "tagúra" bővült.
A kezdetektől az volt a cél, hogy kizárólag első osztályú magyar sertéshúst használjunk, a fellelhető legjobb fűszereket alkalmazzuk, és törekedjünk az állandó kiváló minőségre.
 
Ennek megfelelően nagytestű sertések lapockáját, és tokaszalonnáját (a megfelelő inazás ill. tisztítás után), ideális hőmérsékleten dolgozzuk fel, kiemelkedő szaktudású kollégákkal, modern kisgépekkel végezzük a gyártást. A mennyiség erősen limitált, nem lépve túl azt a mértéket, melynél még minden mozzanatot szigorúan ellenőrizni tudunk, kiszűrve a hibák lehetőségét.
 
A fűszerek minősége igen fontos, ezért szegedi fűszerpaprikát (a fellelhető legjobb, állandó minőség), maroslelei fokhagymát (frissen tisztított), frissen őrölt magyar fűszerköményt, és szicíliai tengeri sót tartalmaznak a termékek.
A füstölés hagyományos paraszti praktikák szerint történik, nyáron természetesen klimatizált körülmények közt, tölgyfa fűrészporral. Fontos, hogy igyekszünk a minimális füsttel dolgozni, ellentétben a széles gyakorlattal, amely sajnos hajlamos a túlfüstölésre. Ennek negatív vonzatai számosak, ezek ismertek.
A kolbász érlelése irányított pára és hőmérséklettel történik, hagyományos vályogházban.

Összességében elmondható, hogy a kényszerű gépesítést leszámítva a készítés minden mozzanata a hagyományos népi fogásokat alkalmazza, ennek megfelelően vevőink egyértelmű véleménye, hogy a "gyermekkor ízei köszönnek vissza".

István gazda több minőségi étterembe szállít. Például a Stand 25 nyitása óta az Ö kolbászával készül a híres rakott krumpli,a Stand étterem pedig a vastagkolbászt kínálja vendégeinek

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

3890 Ft

10237 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

3889 Ft

9723 Ft /kg

db

-33%

Származási hely:Magyarország
6330 Ft

4220 Ft

4689 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

5345 Ft

11878 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

5940 Ft

11880 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

5010 Ft

12525 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

3755 Ft

12517 Ft /kg

csomag

Származási hely:Magyarország

4885 Ft

12526 Ft /kg

rúd