Hamarosan...

Származási hely: Magyarország

Guanciale-pácolt mangalica tokaszalonna kb.270-300 g

2915 Ft

db

 
A legjobb olasz hagyományok alapján készül, alapanyagában és érlelésében továbbfejlesztett változatban. A mangalica tokszalonna nyolc féle fűszerből készült nedves pácban lett tartva, majd hosszan, levegőn érlelve, meghatározott és ellenőrzött körülmények között. Nincs füstölve! A végeredmény egy lágyan fűszeres, krémes állagú szalonna, mely alapanyaga és tartozéka a nagy olasz pastáknak (amatriciana, carbonara). Méltó kiegészítője a pecorino-nak. 
 
Felhasználás: Vannak ételek, melyeket el sem tudunk képzelni nélküle. Ilyen a carbonara, az amatriciana, a pasta alla Gricia. De bruschettához is finom, vagy használhatod zöldséges rakott ételekhez. 
 
Tárolás: Hűvös helyen tároljuk. 
 
Hozzátáplálás: Mivel egy füstölt és sózott hús, nem ajánlott a gyermekek étrendjébe 2-3 éves kor előtt.
István gazda

Mészáros Gábor

István gazda

Szentendre

A termékcsalád idén tíz éves, a kezdeti két tipus a csabai csemege és enyhén csípős ma már négy "tagúra" bővült.
A kezdetektől az volt a cél, hogy kizárólag első osztályú magyar sertéshúst használjunk, a fellelhető legjobb fűszereket alkalmazzuk, és törekedjünk az állandó kiváló minőségre.
 
Ennek megfelelően nagytestű sertések lapockáját, és tokaszalonnáját (a megfelelő inazás ill. tisztítás után), ideális hőmérsékleten dolgozzuk fel, kiemelkedő szaktudású kollégákkal, modern kisgépekkel végezzük a gyártást. A mennyiség erősen limitált, nem lépve túl azt a mértéket, melynél még minden mozzanatot szigorúan ellenőrizni tudunk, kiszűrve a hibák lehetőségét.
 
A fűszerek minősége igen fontos, ezért szegedi fűszerpaprikát (a fellelhető legjobb, állandó minőség), maroslelei fokhagymát (frissen tisztított), frissen őrölt magyar fűszerköményt, és szicíliai tengeri sót tartalmaznak a termékek.
A füstölés hagyományos paraszti praktikák szerint történik, nyáron természetesen klimatizált körülmények közt, tölgyfa fűrészporral. Fontos, hogy igyekszünk a minimális füsttel dolgozni, ellentétben a széles gyakorlattal, amely sajnos hajlamos a túlfüstölésre. Ennek negatív vonzatai számosak, ezek ismertek.
A kolbász érlelése irányított pára és hőmérséklettel történik, hagyományos vályogházban.

Összességében elmondható, hogy a kényszerű gépesítést leszámítva a készítés minden mozzanata a hagyományos népi fogásokat alkalmazza, ennek megfelelően vevőink egyértelmű véleménye, hogy a "gyermekkor ízei köszönnek vissza".

István gazda több minőségi étterembe szállít. Például a Stand 25 nyitása óta az Ö kolbászával készül a híres rakott krumpli,a Stand étterem pedig a vastagkolbászt kínálja vendégeinek

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

7190 Ft

7989 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

5345 Ft

11878 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

3890 Ft

10237 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

2915 Ft

9717 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3400 Ft

9714 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3889 Ft

9723 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

5940 Ft

11880 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

5010 Ft

12525 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

3755 Ft

12517 Ft /kg

csomag

Származási hely:Magyarország

4885 Ft

12526 Ft /kg

rúd