keresés profil info
irsz.:
Kérdésed van? Hívj minket 06 20 422 7555
Következő szállítás(ok): 2020. 01. 21.(kedd)
Kóka

Saját méhészetem gyökerei 2010-ig nyúlnak vissza. Ebben az évben vásároltam az első méhcsaládjaimat. Eleinte munka mellett Budapestről jártam ki szüleimhez Kókára, ahol ezzel a pár kaptárral termeltem mézet, éppen csak annyit, amennyit családon belül elfogyasztottunk, elajándékoztunk.

Ez időben a főfoglalkozásom velejárójaként rengeteget jártam az országot. Szebbnél szebb tájakat bejárva egyszerűen rabul ejtett a természet. Egyre jobban elhatalmasodott bennem az érzés, hogy hátam mögött hagyva addigi életemet és a nyüzsgő városi létet, váltanom kell!

2013-ban végül elhatározásra jutottam. Először Méhész szakképesítést szereztem, majd 2015 év elején a meglévő méhcsaládok mellé vásároltam még 30 kaptárt méhekkel együtt és elköltöztem Kókára. Elindítottam méhészetemet és belevágtam saját terveim megvalósításába. Addigi munkahelyemet elhagyva, de az abban szerzett helyismereteket felhasználva vándorméhészetre rendezkedtem be és innentől méheimmel jártam tovább az országot. Azóta is megfordulok velük a Zselic dombság, a Karancs hegység, a Kiskunság és a Gödöllői dombság legkiválóbb méhlegelőin.  A vándorméhészetnek köszönhetően több olyan fajtaméz is bekerült a kínálatomba, amelyek Kókán és környékén nem elérhetőek. Erre szükség is volt, hiszen a saját fogyasztáson túl már eladásra is termelnem kellett, ahol pedig minimum elvárás a bővebb választék. Természetesen a termelés kiterjesztésének ellenére a feldolgozás minden fázisában ugyan olyan gondossággal jártam el, mint amikor saját fogyasztásra termeltem. Ennek köszönhetően hamar meg is kaptam a pozitív visszajelzéseket. Kókán egyre többen jöttek hozzám vásárolni és mindannyian elismerően nyilatkoztak a mézeimről.

Önbizalmat adtak az elismerő szavak és megerősítettek abban, hogy jó döntés volt a méhészet irányába fordulni. Ezen sikereken felbuzdulva elhatároztam, hogy bővítem a méhészetem termelőképességét és termékeimet nagyobb közönség számára is elérhetővé teszem. 2017-re közel 100 családra szaporítottam a méheket, modernizáltam a kiszerelő műhelyemet és 2018 őszére készen álltak a termékeim az üzletekben való megjelenésre.

Az azóta eltelt egy évben a méhészetem nem gyarapodott tovább, mert meggyőződésem, hogy kiváló minőségű mézet termelni nem lehetséges óriásméhészetben. A nagyobb kapacitás egyértelműen a minőség rovására történne, ezért a méhészetem beállt a 100 körüli családszámra és soha nem is lesz nagyobb annál.  Így még minden szükséges odafigyelést megkapnak méheim és teljes harmóniában tudunk élni egymással. Ennél a számnál még minden egyes üveget saját kezűleg csomagolok és minden üvegbe jut a természet iránti szeretetemből, tiszteletemből jó pár csepp!

Weboldal:
Termékeink
Lándzsás útifüves akácméz - 270 g Levendulás akácméz - 270 g VIrágméz - 270 g Hársméz - 270 g Repce-krémméz - 270 g Akácméz - 270 g