Alaplé bár Kft

Király Máté

Alaplé bár Kft

Budapest

Az Alaplé Bár ötlete alig 2-3 éve született, annak ellenére, hogy maga az alaplé már jóideje a mindennapi munkámhoz kapcsolódik. Jótékony hatásainak köszönhetően, közvetlen kollégáimmal rendszeresen javasoljuk a hosszú ideig főtt alaplevek fogyasztását akár preventív, akár terápiás céllal.

Az alaplé észrevétlenül lopta be magát a szívembe, nagy rajongójává váltam, az otthoni konyhám elengedhetetlen szereplője lett mára. Hálás alapanyag. Ugyan hosszú ideig fő, bizonyos értelemben tényleg „macerás”, viszont ha elkészül és belekerül az ételbe, megér minden fáradságot, a végeredmény nemcsak ízekben, de tápanyagokban is gazdagabb lesz.

Az ügyfelektől jött visszajelzések alapján fogalmazódott meg bennem néhány éve a gondolat, hogy lenne rá igény, s hogy mekkora segítséget jelenthetne, hogy ezt ne mindig otthon kelljen megfőzni. Eleinte halkan volt jelen, de idővel egyre egyértelműbb lett bennem az elhatározás: milyen jó lenne egy megbízható hely, ahol meg lehetne vásárolni és könnyen elérhető lenne mindenki számára. Ahol képviseljük a szakmaiságunkat, ahol figyelünk a minőségre, ahova jó betérni – ahonnan jó hazavinni alaplevet, s ahova jó újra visszatérni alapléért.

Több alkalommal főztem a tágabb családnak is alaplevet, s amikor elmeséltem az ötletemet, elkezdtünk róla beszélgetni. Néhány hónappal később Nagykovácsi főterén találtuk magunkat, a karácsonyi vásárban, ahol nagyon pozitív fogadtatása volt a forrón gőzölgő alaplevünknek, gyorsan elfogyott. Ez megerősítette bennünk azt, hogy érdemes tovább gondolkodnunk, így családi vállalkozásként nekifogtunk az üzleti háttér kiépítésének és 2020 őszén megnyitottuk az első Alaplé Bárunkat a két Mammut között. 2021 júliusától a Nagymező utcában is várjuk vendégeinket.


Dietetikusként elhivatottan képviselem Szent-Györgyi Albert mondatát, amely szerint az ember elsődleges kapcsolata a külvilággal maga a táplálkozás.

Mindaz, amit a táplálékkal elfogyasztunk, nemcsak az ízlelőbimbóinkra, de az egészségi állapotunkra is nagy hatással van. Nem hiszek a kényelmi diétákban, a diétás varázsételekben, amelyek már néhány nap után eredménnyel kecsegtetnek. Az élelmiszeripari eljárásoknak köszönhetően épp a lényeg vész el, az, hogy tiszta, természetes, valódi tápanyagokban gazdag ételt ehessünk. A munkám során hozzám fordulókat arra ösztönzöm, hogy tanuljanak meg jól enni, étkezzenek tudatosan, szervezetüket a kihívásuknak legmegfelelőbben táplálják, mert hosszú távon így lehet igazán hatékony és tartós eredményt elérni, legyen szó bármilyen táplálkozással összeköthető nehézségről.

Király Éva

További termékek a termelőtől

-25%

Származási hely:Magyarország

2190 Ft

1643 Ft

üveg

-15%

Származási hely:Magyarország

2190 Ft

1862 Ft

3724 Ft /liter

üveg

-15%

Származási hely:Magyarország

2190 Ft

1862 Ft

3724 Ft /liter

üveg