Újszilvás
Történetünk a 70-es évekre nyúlik vissza, amikor is Tóth László, a Szilváshús Kft. alapítója hentes és mészáros vizsgát tett. A fiatal iparos Újszilváson vette át, a helyi nyugalmazott hentestől az öreg vágó helyet, és a mellette lévő húsboltot. Az évek alatt beilleszkedett a kicsi falu közösségébe és épített egy saját tulajdonú vágóhidat, feldolgozó résszel és húsbolttal. A családi vállalkozásból induló cég mára egy 1450 m2-es birodalommá nőtte ki magát, és a folyamatos korszerűsítéseknek köszönhetően uniós engedéllyel is rendelkezik, amely szarvasmarha-, juh-, és sertésvágó, sertésbél feldolgozó, emlőshús daraboló, vadfeldolgozó, húskészítmény előállító, és zsírsütő üzem működését engedélyezi.
A mai napig családiasan működő cég 45 helyi - és a térségben élő munkavállalót alkalmaz.
A magas minőség érdekében családunk és kollégáink kezén keresztül történik az élőállat felvásárlás, a vágás, a húsfeldolgozás és a forgalmazás.
Kizárólag magyarországi termelőktől felvásárolt heti 200 db sertés, 5 db szarvasmarha, mangalica sertés, valamint lőtt vad feldolgozásával ugyan kisüzemnek felelünk meg, de készítményeink hagyományos és házias ízvilágával folyamatosan tudjuk tartani a minőséget. A kolbász és szalámi különlegességeinket hagyományos érleléssel és természetes fűszerek felhasználásával, saját receptúra alapján készítjük.
2009 decemberében a Szilvási Vadász és Vadas szalámi, valamint a Mangalica-Szarvas füstölt kolbász Kiváló Magyar Élelmiszer védjegy elismerésében részesült.
2010 augusztusában vad kategóriában a szarvas húsból készült Vadász szalámi világbajnoki címet nyert.
Ezen díjak hatására országos ismertségre tett szert a Szilváshús Kft.