Budapest
Miklós a kezdetekről: Már 2011-ben, amikor gyümölcsöst telepítettünk 36 kis facsemetével, nem is olyan titkon abban a reményben tettük, hogy egyszer majd a saját kis manufaktúránkban abból a gyümölcsből fogunk lekvárt főzni, meg majd különleges kekszeket és mindenféle egyéb finomságokat sütni. A vágy tehát már rég megvolt, sok-sok ötlet is, ami mindig kicsit formálódott, de az elhatározás késett… Hogy akkor hogyan. Meg miből. Mikor. Most még nem. Majd egyszer. Aztán egyszer csak jött AZ ötlet, amiről egyre többet és egyre konkrétabban beszélgettünk, elkapott minket a lelkesedés, és végre megszületett az elhatározás is, és egyszer csak nem tűnt semmi sem megoldhatatlannak.
Melinda a kezdetekről: Az egyetemi tanulmányaim során Franciaországban töltött fél év alatt a jogi tantárgyaknál sokkal jobban érdekelt a kis cukrászdák kínálata, és még annál is jobban az egyes sütik elkészítésének technikája, úgyhogy fogtam magam, és amennyire csak tehettem beleástam magam a francia finomságok készítésének művészetébe. Itt ismerkedtem meg az olyan francia klasszikusokkal, mint a financier, a macaron, a tarte au citron, az éclair vagy a mille feuille.
Rengeteget tanultam az alapanyagokról, a technikákról, de főleg arról, hogy minőségben nem kötünk kompromisszumot, és a tökéletes eredményhez minden alapanyagból csak a legjobbat szabad választani.
Tudtam, hogy nekem muszáj lesz valamikor a cukrászattal foglalkozni hivatás szinten, nem lehet, hogy ez csak megrekedjen az otthoni sütögetésnél.