Hamarosan...

Származási hely: Magyarország

István Gazda - Csemege kolbász kb. 400g

3390 Ft

db

Kézműves csemege kolbász István gazdától.

A fűszerek minősége igen fontos, ezért szegedi fűszerpaprikát ( a fellelhető legjobb, állandó minőség), maroslelei fokhagymát (frissen tisztított), frissen őrölt magyar fűszerköményt, és szicíliai tengeri sót tartalmaznak a termékek. Kivétel a borsos kolbász, erre külön kitérek.

A füstölés hagyományos paraszti praktikák szerint történik, nyáron természetesen klimatizált körülmények közt, tölgyfa fűrészporral. Fontos, hogy igyekszünk a minimális füsttel dolgozni, ellentétben a széles gyakorlattal, amely sajnos hajlamos a túlfüstölésre. Ennek negatív vonzatai számosak, ezek ismertek.

A termék allergiát vagy intoleranciát okozó anyagot nem tartalmaz.
Átlagos tápérték::

100 g késztermékben

Energia:

487 kcal, 2036 kJ

Zsír:

43,9 g

- melyből telített zsírsavak:

14,8 g

Szénhidrát:

1,7 g

- melyből cukrok:

0,3 g

Fehérje:

20,4 g

Só:

2,9 g

István gazda

Mészáros Gábor

István gazda

Szentendre

A termékcsalád idén tíz éves, a kezdeti két tipus a csabai csemege és enyhén csípős ma már négy "tagúra" bővült.
A kezdetektől az volt a cél, hogy kizárólag első osztályú magyar sertéshúst használjunk, a fellelhető legjobb fűszereket alkalmazzuk, és törekedjünk az állandó kiváló minőségre.
 
Ennek megfelelően nagytestű sertések lapockáját, és tokaszalonnáját (a megfelelő inazás ill. tisztítás után), ideális hőmérsékleten dolgozzuk fel, kiemelkedő szaktudású kollégákkal, modern kisgépekkel végezzük a gyártást. A mennyiség erősen limitált, nem lépve túl azt a mértéket, melynél még minden mozzanatot szigorúan ellenőrizni tudunk, kiszűrve a hibák lehetőségét.
 
A fűszerek minősége igen fontos, ezért szegedi fűszerpaprikát (a fellelhető legjobb, állandó minőség), maroslelei fokhagymát (frissen tisztított), frissen őrölt magyar fűszerköményt, és szicíliai tengeri sót tartalmaznak a termékek.
A füstölés hagyományos paraszti praktikák szerint történik, nyáron természetesen klimatizált körülmények közt, tölgyfa fűrészporral. Fontos, hogy igyekszünk a minimális füsttel dolgozni, ellentétben a széles gyakorlattal, amely sajnos hajlamos a túlfüstölésre. Ennek negatív vonzatai számosak, ezek ismertek.
A kolbász érlelése irányított pára és hőmérséklettel történik, hagyományos vályogházban.

Összességében elmondható, hogy a kényszerű gépesítést leszámítva a készítés minden mozzanata a hagyományos népi fogásokat alkalmazza, ennek megfelelően vevőink egyértelmű véleménye, hogy a "gyermekkor ízei köszönnek vissza".

István gazda több minőségi étterembe szállít. Például a Stand 25 nyitása óta az Ö kolbászával készül a híres rakott krumpli,a Stand étterem pedig a vastagkolbászt kínálja vendégeinek

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3390 Ft

8475 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

2572 Ft

8573 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

4290 Ft

11000 Ft /kg

rúd

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

3290 Ft

10967 Ft /kg

csomag

Származási hely:Magyarország

5590 Ft

12422 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

5590 Ft

12422 Ft /kg

db

Származási hely:Magyarország

3390 Ft

8921 Ft /kg

db