Származási hely: Magyarország

István Gazda - Guanciale- pácolt mangalica tokaszalonna kb. 320-350 g

3000 Ft

db

db

A termék a legjobb olasz hagyományok alapján készül, alapanyagában és érlelésében általam továbbfejlesztett változatban.
 
A mangalica tokszalonnát nyolc féle fűszerből készült nedves pácban tartom, majd hosszan, levegőn érlelem, meghatározott és ellenőrzött körülmények között. Nincs füstölve!
 
A végtermék egy lágyan fűszeres, krémes állagú szalonna, mely alapanyaga és tartozéka a nagy olasz pastáknak (amatriciana, carbonara). Méltó kiegészítője a pecorino-nak.
 
 
Nettó tömeg: 600 g

mangalica tokaszalonna, tengeri só, fokhagyma, kakukkfű, feketebors, szerecsendió, babérlevél.

István gazda

Mészáros Gábor

István gazda

Szentendre

A termékcsalád idén tíz éves, a kezdeti két tipus a csabai csemege és enyhén csípős ma már négy "tagúra" bővült.
A kezdetektől az volt a cél, hogy kizárólag első osztályú magyar sertéshúst használjunk, a fellelhető legjobb fűszereket alkalmazzuk, és törekedjünk az állandó kiváló minőségre.
 
Ennek megfelelően nagytestű sertések lapockáját, és tokaszalonnáját (a megfelelő inazás ill. tisztítás után), ideális hőmérsékleten dolgozzuk fel, kiemelkedő szaktudású kollégákkal, modern kisgépekkel végezzük a gyártást. A mennyiség erősen limitált, nem lépve túl azt a mértéket, melynél még minden mozzanatot szigorúan ellenőrizni tudunk, kiszűrve a hibák lehetőségét.
 
A fűszerek minősége igen fontos, ezért szegedi fűszerpaprikát (a fellelhető legjobb, állandó minőség), maroslelei fokhagymát (frissen tisztított), frissen őrölt magyar fűszerköményt, és szicíliai tengeri sót tartalmaznak a termékek.
A füstölés hagyományos paraszti praktikák szerint történik, nyáron természetesen klimatizált körülmények közt, tölgyfa fűrészporral. Fontos, hogy igyekszünk a minimális füsttel dolgozni, ellentétben a széles gyakorlattal, amely sajnos hajlamos a túlfüstölésre. Ennek negatív vonzatai számosak, ezek ismertek.
A kolbász érlelése irányított pára és hőmérséklettel történik, hagyományos vályogházban.

Összességében elmondható, hogy a kényszerű gépesítést leszámítva a készítés minden mozzanata a hagyományos népi fogásokat alkalmazza, ennek megfelelően vevőink egyértelmű véleménye, hogy a "gyermekkor ízei köszönnek vissza".

István gazda több minőségi étterembe szállít. Például a Stand 25 nyitása óta az Ö kolbászával készül a híres rakott krumpli,a Stand étterem pedig a vastagkolbászt kínálja vendégeinek

További termékek a termelőtől