
Származási hely: Magyarország
Szent Jakab sajt kb. 220-250 g
2635 Ft
db
Egy különleges, legalább egy hónapig fehérpenésszel érlelt lágy sajt, mely zsíros (min. 45% zsiradék a szárazanyagban) és pasztőrözött tehéntejből készül. Az érlelés során kialakuló fehérpenész réteg finom, krémes textúrát ad a sajtnak, miközben jellegzetes, enyhén érett ízvilágot biztosít.
Felhasználás: Ehetjük szendvicsekhez, salátákhoz vagy borvacsorákhoz. Fogyasztható magában, de sült zöldségekkel, friss gyümölcsökkel vagy akár fűszeres mézzel párosítva is nagyszerű ízharmóniát alkot. Isteni egyszerűen friss, ropogós kenyérhez vagy krémsajtos kiegészítőként is. Érett borokkal, például egy minőségi vörösborral különösen jól harmonizál.
Tárolás: Hűtőben tartandó. Leginkább légmentesen záródó csomagolásban ajánlott, hogy megakadályozzuk a kiszáradást és a kellemetlen szagok felszívódását.
Hozzátáplálás: 12 hónapos kor után vezethető be a baba étrendjébe, azonban mivel ez egy lágy, érlelt sajt, a mennyiséget érdemes fokozatosan növelni.
Pasztőrözött tehéntej, Étkezési só, Baktérium kultúra, Penicilium candidum (színtenyészet), Oltó enzim
100 g
396 kJ/1658 kcal
32 g
21 g
0,5 g
0 g
27 g
1,8 g