
Származási hely: Magyarország
Félkemény sajt kb. 130-160 g
2010 Ft
db
db
Minimum 60 napos érlelésű zsíros, félkemény sajt. Natúr tehénsajt, a kérgét az érlelés alatt kevés rúzsbaktériummal alakítják ki, ami gyakran inkább narancssárgás. Meghatározóan zárt sajttészta, szép sárgás színnel, enyhén pörkölt mogyorós ízekkel. Egy belépő termék a sajtok világába.
Felhasználás: Használható szendvicsekhez, salátákhoz, de alapvető kiegészítője a reggeli vagy vacsora asztalának is. Ínyencek ehetnek hozzá gyümölcsöket, például almát vagy körtét, megbolondítva dióval vagy mandulával. Reszelve is felhasználható tészták, levesek vagy akár piték töltelékeként. Egyszerű választás borvacsorákhoz, ahol könnyed vörösborokkal harmonizál.
Tárolás: Hűvös, száraz helyen, lehetőleg hűtőszekrényben tárolandó. A sajtot vákuumcsomagolásban szállítják, és bontatlanul sokáig friss marad. Miután felbontottuk, célszerű jól lezárt edényben vagy frissentartó fóliában tartani.
Hozzátáplálás: Általánosságban 12 hónapos kortól ajánlott bevezetni.
Pasztőrözött tehéntej, Étkezési só, Baktérium kultúra (színtenyészet), Oltó enzim
100 g
396 kJ/1658 kcal
32 g
21 g
0,5 g
0 g
27 g
1,8 g