
Származási hely: Magyarország
Balaton sajt kb. 160-200 g
2920 Ft
db
Balaton sajt - zsíros, félkemény sajt; Szent Márton sajt - zsíros, félkemény sajt: A Balaton-felvidéken, Vászolyon készülnek a finomabbnál finomabb kézműves sajtok. Reményik Kálmán feleségével készíti a Szent Márton sajtot, mely érlelt, zsíros pasztőrözött tehéntejből készülő félkemény sajt. Ami igazán különlegessé teszi, hogy a kérget a Bock Pince Szent Márton borának seprőjével kezelik.
Felhasználás: Friss, ropogós kenyérrel, salátákhoz vagy szendvicsekhez is tökéletes. Az érett, zsíros sajt ízvilága remekül passzol borokhoz is, így borvacsorák kísérőjeként is nagyszerű választás. Egyszerű és finom étel készíthető belőle, ha például grillezett zöldségekkel és egy kevés olívaolajjal tálaljuk.
Tárolás: Hűtőszekrényben, légmentesen zárt csomagolásban tároljuk.
Hozzátáplálás: 2-3 éves kortól már bevezethető, azonban érdemes előbb kisebb mennyiségben, fokozatosan adagolni. Az érett sajtok, mint a Balaton Sajt, ideálisak a 3-4 éves gyerekek számára, akik már hozzászoktak a tejtermékek gazdag ízvilágához.
Termizált tej, baktérium színtenyészet, oltó enzim, konyhasó
100 g
396 kJ/1658 kcal
32 g
21 g
0,5 g
0 g
27 g
1,8 g