
Származási hely: Magyarország
Szárított vargányagomba 30 g
3390 Ft
db
A friss változathoz képest szárítva még intenzívebbé válik az íze, így egy kis mennyiség is elegendő ahhoz, hogy különlegessé varázsolja az ételt.
Felhasználás: Először langyos vízben egy órán keresztül áztassuk, majd olajon pirítva, főzelékekben, salátákban, tejszínnel összefőzve tésztákhoz, vagy puliszkához is adhatjuk. Egy csipetnyi is elegendő, hogy különleges, dióra emlékeztető aromájával isteni fogásokat alkossunk.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen tároljuk, légmentesen záródó edényben. Leginkább sötét, hűvös kamrában vagy szekrényben tartsuk.
Hozzátáplálás: 2-3 éves kortól fokozatosan be lehet vezetni a gyermekek étrendjébe, miután megfelelően áztattuk és megfőztük. Kezdetben érdemes pürésítve, kisebb mennyiségben adni, hogy ne okozzon emésztési problémát.
Vargányagomba
100g
94 kJ/ 22 kcal
0,7g
0,05g
0,8g
0,7g
4g
0,01g