gluténmentes

Származási hely: Magyarország

Olea - Szarvaskolbász kb. 200-250 g

3899 Ft

db

db

 
Az első kolbászféleség, melyet Ádám életében először töltött, az első elejtett dámszarvas felhasználásával. Azóta sok év telt el, és volt idő, lehetőség a technológia és a receptúra kialakítására, fejlesztésére, bár évről évre újabb tapasztalatokkal gazdagodunk. Fő termékünk, mely szarvashús, sertéshús és zsírszalonna felhasználásával készül, adalékanyagok, tartósítószer nélkül, hagyományos füstöléssel.
 
Felhasznált fűszerek: parajdi só (csomósodásgátlót, jódot nem tartalmazó, természetes, bányászott erdélyi só), őrölt feketebors, jászsági termelői fokhagyma és fűszerpaprika. Enyhe, kellemes hideg füstölésű, nem tolakodóan füstös.
 
2-4 hét érlelés után kerül vákuumfóliába.
 
100 kg frissen töltött kolbászból kb. 70 kg készáru lesz
 
Felbontást követően szellősen (legalábbis zacskóból kivéve) tároljuk, 20 °C alatti hőmérsékleten. 
 
 
Nettó tömeg: 200-250 g

szarvashús (80%), mangalica szalonna (20%), só, őrölt fűszerpaprika, fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér.

Átlagos tápérték::

100 g

Energia:

713 g

Zsír:

13 g

- melyből telített zsírsavak:

5,8 g

Szénhidrát:

1,5 g

Fehérje:

11 g

Só:

1,6 g

Donkó Ádám - Olea

Donkó Ádám

Donkó Ádám - Olea

Érd

Dr. Donkó Ádám vagyok, s feleségemmel, Dr. Göblyös Judittal vagyunk az OLEA Manufaktúra alapítói. Régóta dédelgetett szándék volt részünkről, hogy a hagyományos füstölt kolbász és szalonna készítésünknek keretet adjunk, és a családi-baráti fogyasztáson túl, még több emberrel meg tudjunk ismertetni a termékeinket.

Mindketten a hazai agrár-felsőoktatásban és kutatásban dolgozunk, természetbarát, alkotni szerető emberek vagyunk, mely a szellemi munka mellett fontos számunkra. Érden lakunk két gyermekünkkel, a feldolgozás, érlelés családi házunk alagsorában kialakított, engedéllyel rendelkező húsüzemünkben történik. Alkalmazottunk nincs, s a jövőben is szeretnénk családi manufaktúraként működni.
Gyermekkorom óta művelek szőlőt, s 18 éves korom óta vadászom. Ehhez a tevékenységhez kötődően, több, mint tíz éve kísérletezem különböző vadhús, házi sertés/mangalica készítményekkel. Főtermékünk a szarvaskolbász.

2016 nyarán hentes szakképesítést szereztem. A technológia, ízvilág, receptúra a folyamatos tesztelés, bírálat, vélemények meghallgatása után véglegesedett néhány évvel ezelőtt. Célunk, hogy kiváló alapanyagokból kiváló termékeket készítsünk, melyek egészséges, természetes alapanyagok felhasználásával, hagyományos technológiával készülnek, ízfokozók és adalékanyagok nélkül. Kiváló minőségű kistermelői fokhagyma és paprika felhasználásával dolgozunk, s húsainkhoz kizárólag természetes parajdi sót használunk. A füstölést sem bízzuk másra, keményfa fűrészport használunk a hideg füstöléshez. Minden egyes kolbászt kézzel igazítunk, helyezünk a füstre, s gondoskodunk róla amíg elkészül. A gyártás során a természetbarát és minőségi élet értékei mentén haladunk, reméljük, mindenki megelégedésére.

 

További termékek a termelőtől

gluténmentes
Származási hely:Magyarország

3384 Ft

9669 Ft /kg

csomag

Származási hely:Magyarország

2858 Ft

9527 Ft /kg

csomag

gluténmentes
Származási hely:Magyarország

3899 Ft

12997 Ft /kg

db