Az első kolbászféleség, melyet Ádám életében először töltött, az első elejtett dámszarvas felhasználásával. Azóta sok év telt el, és volt idő, lehetőség a technológia és a receptúra kialakítására, fejlesztésére, évről évre újabb tapasztalatokkal gazdagodva. Fő terméke, mely szarvashús, sertéshús és zsírszalonna felhasználásával készül, adalékanyagok, tartósítószer nélkül, hagyományos füstöléssel. Enyhe, kellemes hideg füstölésű, nem tolakodóan füstös. 2-4 hét érlelés után kerül vákuumfóliába.
Felhasználás: Grillezhetjük, süthetjük, vagy ehetjük hideg előételként is. Vadászos pörköltekkel, rakott tésztákkal, lencse levessel, vagy túrós ételekkel tökéletes párosítást alkot.
Tárolás: Felbontást követően szellősen (legalábbis zacskóból kivéve) tároljuk, 20 °C alatti hőmérsékleten.
Hozzátáplálás: 3-4 éves kortól lehet elkezdeni bevezetni a szarvaskolbászt a gyermek étrendjébe, kis mennyiségben és fokozatosan. Fontos, hogy figyelj a sóbevitelre, és mivel a szarvaskolbász erősebb ízű és fűszeres, érdemes először a gyengébb ízű kolbászokat kipróbálni.
szarvashús (80%), mangalica szalonna (20%), őrölt feketebors, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér, parajdi só (csomósodásgátlót, jódot nem tartalmazó, természetes, bányászott erdélyi só), jászsági termelői fokhagyma és fűszerpaprika.
100 kg frissen töltött kolbászból kb. 70 kg készáru lesz
- melyből telített zsírsavak:5,8 g