gluténmentes

Származási hely: Magyarország

Olea - Szarvaskolbász kb. 200-250 g

5430 Ft

db

db

 Az első kolbászféleség, melyet Ádám életében először töltött, az első elejtett dámszarvas felhasználásával. Azóta sok év telt el, és volt idő, lehetőség a technológia és a receptúra kialakítására, fejlesztésére, évről évre újabb tapasztalatokkal gazdagodva. Fő terméke, mely szarvashús, sertéshús és zsírszalonna felhasználásával készül, adalékanyagok, tartósítószer nélkül, hagyományos füstöléssel. Enyhe, kellemes hideg füstölésű, nem tolakodóan füstös. 2-4 hét érlelés után kerül vákuumfóliába.
 
Felhasználás: Grillezhetjük, süthetjük, vagy ehetjük hideg előételként is. Vadászos pörköltekkel, rakott tésztákkal, lencse levessel, vagy túrós ételekkel tökéletes párosítást alkot.
 
Tárolás: Felbontást követően szellősen (legalábbis zacskóból kivéve) tároljuk, 20 °C alatti hőmérsékleten. 
 
Hozzátáplálás: 3-4 éves kortól lehet elkezdeni bevezetni a szarvaskolbászt a gyermek étrendjébe, kis mennyiségben és fokozatosan. Fontos, hogy figyelj a sóbevitelre, és mivel a szarvaskolbász erősebb ízű és fűszeres, érdemes először a gyengébb ízű kolbászokat kipróbálni.
 
 

szarvashús (80%), mangalica szalonna (20%), őrölt feketebors, őrölt szerecsendió, őrölt gyömbér, parajdi só (csomósodásgátlót, jódot nem tartalmazó, természetes, bányászott erdélyi só), jászsági termelői fokhagyma és fűszerpaprika.

100 kg frissen töltött kolbászból kb. 70 kg készáru lesz

Átlagos tápérték::

100 g

Energia:

713 g

Zsír:

13 g

- melyből telített zsírsavak:

5,8 g

Szénhidrát:

1,5 g

Fehérje:

11 g

Só:

1,6 g

Donkó Ádám - Olea

Donkó Ádám

Donkó Ádám - Olea

Érd

Dr. Donkó Ádám vagyok, s feleségemmel, Dr. Göblyös Judittal vagyunk az OLEA Manufaktúra alapítói. Régóta dédelgetett szándék volt részünkről, hogy a hagyományos füstölt kolbász és szalonna készítésünknek keretet adjunk, és a családi-baráti fogyasztáson túl, még több emberrel meg tudjunk ismertetni a termékeinket.

Mindketten a hazai agrár-felsőoktatásban és kutatásban dolgozunk, természetbarát, alkotni szerető emberek vagyunk, mely a szellemi munka mellett fontos számunkra. Érden lakunk két gyermekünkkel, a feldolgozás, érlelés családi házunk alagsorában kialakított, engedéllyel rendelkező húsüzemünkben történik. Alkalmazottunk nincs, s a jövőben is szeretnénk családi manufaktúraként működni.
Gyermekkorom óta művelek szőlőt, s 18 éves korom óta vadászom. Ehhez a tevékenységhez kötődően, több, mint tíz éve kísérletezem különböző vadhús, házi sertés/mangalica készítményekkel. Főtermékünk a szarvaskolbász.

2016 nyarán hentes szakképesítést szereztem. A technológia, ízvilág, receptúra a folyamatos tesztelés, bírálat, vélemények meghallgatása után véglegesedett néhány évvel ezelőtt. Célunk, hogy kiváló alapanyagokból kiváló termékeket készítsünk, melyek egészséges, természetes alapanyagok felhasználásával, hagyományos technológiával készülnek, ízfokozók és adalékanyagok nélkül. Kiváló minőségű kistermelői fokhagyma és paprika felhasználásával dolgozunk, s húsainkhoz kizárólag természetes parajdi sót használunk. A füstölést sem bízzuk másra, keményfa fűrészport használunk a hideg füstöléshez. Minden egyes kolbászt kézzel igazítunk, helyezünk a füstre, s gondoskodunk róla amíg elkészül. A gyártás során a természetbarát és minőségi élet értékei mentén haladunk, reméljük, mindenki megelégedésére.

 

További termékek a termelőtől

gluténmentes
Származási hely:Magyarország

5430 Ft

18100 Ft /kg

db

gluténmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4120 Ft

11771 Ft /kg

csomag

Származási hely:Magyarország

3410 Ft

11367 Ft /kg

csomag