Származási hely: Magyarország

Olea - Házi sertés kolbász kb. 300 g

3410 Ft

csomag

csomag

Hagyományos szárításos érleléssel készült, adalékmentes, füstölt házi kolbász. Az hús kiváló minőségű, háztáji módon tartott sertésekből származik. Az állatok jól tartottak, kifutójuk van, GMO mentes takarmányt kapnak. A kolbász ízvilága hagyományos magyaros, melyben a régi, ismerős ízekre lelhetünk. 100 kg késztermékhez 150 kg húslett felhasználva.

 

Felhasználás: Tehetjük szendvicsbe, süthetjük zöldségekkel tepsiben vagy serpenyőben tojással, főzhetjük levesben vagy főzelékben, pörköltben. Jól illik a rakott krumplihoz, lencse leveshez, és a lecsóhoz is.

 

Tárolás: Hűvös helyen tárolandó.

 

Hozzátáplálás: 3-4 éves kor körül, kis mennyiségben és fokozatosan bevezethető, ha a gyermek jól tolerálja az ilyen típusú ételeket. 

magyar háztáji sertés hús (80%), sertés szalonna (20%), parajdi só, magyar termelői őrölt fűszerpaprika és fokhagyma, őrölt feketebors, őrölt fűszerkömény.

Átlagos tápérték::

100 g

Energia:

2056 kJ/ 486 kcal

Zsír:

44,93 g

- melyből telített zsírsavak:

19 g

Szénhidrát:

0,7 g

- melyből cukrok:

0 g

Fehérje:

18,2 g

Só:

4 g

Donkó Ádám - Olea

Donkó Ádám

Donkó Ádám - Olea

Érd

Dr. Donkó Ádám vagyok, s feleségemmel, Dr. Göblyös Judittal vagyunk az OLEA Manufaktúra alapítói. Régóta dédelgetett szándék volt részünkről, hogy a hagyományos füstölt kolbász és szalonna készítésünknek keretet adjunk, és a családi-baráti fogyasztáson túl, még több emberrel meg tudjunk ismertetni a termékeinket.

Mindketten a hazai agrár-felsőoktatásban és kutatásban dolgozunk, természetbarát, alkotni szerető emberek vagyunk, mely a szellemi munka mellett fontos számunkra. Érden lakunk két gyermekünkkel, a feldolgozás, érlelés családi házunk alagsorában kialakított, engedéllyel rendelkező húsüzemünkben történik. Alkalmazottunk nincs, s a jövőben is szeretnénk családi manufaktúraként működni.
Gyermekkorom óta művelek szőlőt, s 18 éves korom óta vadászom. Ehhez a tevékenységhez kötődően, több, mint tíz éve kísérletezem különböző vadhús, házi sertés/mangalica készítményekkel. Főtermékünk a szarvaskolbász.

2016 nyarán hentes szakképesítést szereztem. A technológia, ízvilág, receptúra a folyamatos tesztelés, bírálat, vélemények meghallgatása után véglegesedett néhány évvel ezelőtt. Célunk, hogy kiváló alapanyagokból kiváló termékeket készítsünk, melyek egészséges, természetes alapanyagok felhasználásával, hagyományos technológiával készülnek, ízfokozók és adalékanyagok nélkül. Kiváló minőségű kistermelői fokhagyma és paprika felhasználásával dolgozunk, s húsainkhoz kizárólag természetes parajdi sót használunk. A füstölést sem bízzuk másra, keményfa fűrészport használunk a hideg füstöléshez. Minden egyes kolbászt kézzel igazítunk, helyezünk a füstre, s gondoskodunk róla amíg elkészül. A gyártás során a természetbarát és minőségi élet értékei mentén haladunk, reméljük, mindenki megelégedésére.

 

További termékek a termelőtől

gluténmentes
Származási hely:Magyarország

5430 Ft

18100 Ft /kg

db

gluténmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4120 Ft

11771 Ft /kg

csomag

Származási hely:Magyarország

3410 Ft

11367 Ft /kg

csomag