Érd
Dr. Donkó Ádám vagyok, s feleségemmel, Dr. Göblyös Judittal vagyunk az OLEA Manufaktúra alapítói. Régóta dédelgetett szándék volt részünkről, hogy a hagyományos füstölt kolbász és szalonna készítésünknek keretet adjunk, és a családi-baráti fogyasztáson túl, még több emberrel meg tudjunk ismertetni a termékeinket.
Mindketten a hazai agrár-felsőoktatásban és kutatásban dolgozunk, természetbarát, alkotni szerető emberek vagyunk, mely a szellemi munka mellett fontos számunkra. Érden lakunk két gyermekünkkel, a feldolgozás, érlelés családi házunk alagsorában kialakított, engedéllyel rendelkező húsüzemünkben történik. Alkalmazottunk nincs, s a jövőben is szeretnénk családi manufaktúraként működni.
Gyermekkorom óta művelek szőlőt, s 18 éves korom óta vadászom. Ehhez a tevékenységhez kötődően, több, mint tíz éve kísérletezem különböző vadhús, házi sertés/mangalica készítményekkel. Főtermékünk a szarvaskolbász.
2016 nyarán hentes szakképesítést szereztem. A technológia, ízvilág, receptúra a folyamatos tesztelés, bírálat, vélemények meghallgatása után véglegesedett néhány évvel ezelőtt. Célunk, hogy kiváló alapanyagokból kiváló termékeket készítsünk, melyek egészséges, természetes alapanyagok felhasználásával, hagyományos technológiával készülnek, ízfokozók és adalékanyagok nélkül. Kiváló minőségű kistermelői fokhagyma és paprika felhasználásával dolgozunk, s húsainkhoz kizárólag természetes parajdi sót használunk. A füstölést sem bízzuk másra, keményfa fűrészport használunk a hideg füstöléshez. Minden egyes kolbászt kézzel igazítunk, helyezünk a füstre, s gondoskodunk róla amíg elkészül. A gyártás során a természetbarát és minőségi élet értékei mentén haladunk, reméljük, mindenki megelégedésére.