Származási hely: Magyarország
Kézműves vargányás rizottó 110 g
3290 Ft
zacskó
zacskó
Valódi vargányagombát tartalmaz, amely különleges, mély ízt ad az ételnek. Főzés közben az ízek fokozatosan kibontakoznak. A recept tartósítószert, színezéket vagy adalékanyagokat nem tartalmaz, csak a legjobb minőségű, természetes alapanyagokat.
Felhasználás: Forraljunk fel 6 dl vizet, majd tartsuk kis lángon, amíg gyöngyözni kezd. Ha szeretnénk, piríthatunk hozzá egy kis vöröshagymát és fokhagymát. Olívaolajra vagy vajra öntsük a rizottókeveréket, és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett pirítsuk meg a rizst. Ha még egy kicsit fokoznánk, öntsük fel fehérborral, hogy ellepje, majd forraljuk el. Ezután adjunk hozzá annyi vizet, amennyi ellepi, és folytassuk a felöntéseket, amíg a víz el nem fogy (5-6 alkalommal). Közben reszeljünk parmezánt és készítsünk elő 2-3 kocka vajat. A tűzről levéve keverjük el a parmezánt és a vajat, majd hagyjuk pihenni 4-5 percig.
Tárolás: Száraz, hűvös helyen javasoljuk. Felbontás után 72 órán belül érdemes elfogyasztani.
Hozzátáplálás: Kizárólag akkor, ha bort nem használunk az elkészítéshez. 12 hónapos kor körül ajánlott, amikor a gyermek már képes rágni és kezelni a különböző állagú ételeket. A sót és fűszereket érdemes mérsékelni, vagy elhagyni a kezdeti időszakban. A vaj/olaj mennyiségét is célszerű a gyermek szükségleteihez igazítani.
arborio rizs, vargánya, vargánya por, vegyes zöldségpor (sárgarépa, petrezselyemgyökér, vöröshagyma), petrezselyem, kakukkfű, bors, só.