Származási hely: Magyarország

István Gazda - Bors őrmester kb. 500 g

5490 Ft

rúd

rúd

Igazi ínyenceknek kézműves kolbász, különleges fűszerezéssel:
Magyar lapály sertés válogatott részeiből, a hús aprításásval, a darálás mellőzésével készül szalámink.Tengeri só, roppantott bors, friss fokhagyma, egész zöldbors, szerecsendió, szegfűbors   kerül a húsba, amit sertés kuláréba töltünk, enyhén megfüstölünk,  majd hosszan  érlelünk.
István gazda

Mészáros Gábor

István gazda

Szentendre

A termékcsalád idén tíz éves, a kezdeti két tipus a csabai csemege és enyhén csípős ma már négy "tagúra" bővült.
A kezdetektől az volt a cél, hogy kizárólag első osztályú magyar sertéshúst használjunk, a fellelhető legjobb fűszereket alkalmazzuk, és törekedjünk az állandó kiváló minőségre.
 
Ennek megfelelően nagytestű sertések lapockáját, és tokaszalonnáját (a megfelelő inazás ill. tisztítás után), ideális hőmérsékleten dolgozzuk fel, kiemelkedő szaktudású kollégákkal, modern kisgépekkel végezzük a gyártást. A mennyiség erősen limitált, nem lépve túl azt a mértéket, melynél még minden mozzanatot szigorúan ellenőrizni tudunk, kiszűrve a hibák lehetőségét.
 
A fűszerek minősége igen fontos, ezért szegedi fűszerpaprikát (a fellelhető legjobb, állandó minőség), maroslelei fokhagymát (frissen tisztított), frissen őrölt magyar fűszerköményt, és szicíliai tengeri sót tartalmaznak a termékek.
A füstölés hagyományos paraszti praktikák szerint történik, nyáron természetesen klimatizált körülmények közt, tölgyfa fűrészporral. Fontos, hogy igyekszünk a minimális füsttel dolgozni, ellentétben a széles gyakorlattal, amely sajnos hajlamos a túlfüstölésre. Ennek negatív vonzatai számosak, ezek ismertek.
A kolbász érlelése irányított pára és hőmérséklettel történik, hagyományos vályogházban.

Összességében elmondható, hogy a kényszerű gépesítést leszámítva a készítés minden mozzanata a hagyományos népi fogásokat alkalmazza, ennek megfelelően vevőink egyértelmű véleménye, hogy a "gyermekkor ízei köszönnek vissza".

István gazda több minőségi étterembe szállít. Például a Stand 25 nyitása óta az Ö kolbászával készül a híres rakott krumpli,a Stand étterem pedig a vastagkolbászt kínálja vendégeinek

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

4690 Ft

15633 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország

3990 Ft

8489 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország

5290 Ft

11021 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

2390 Ft

9192 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország

5490 Ft

10980 Ft /kilogramm

rúd

Származási hely:Magyarország

3290 Ft

10967 Ft /kilogramm

csomag

Származási hely:Magyarország

4099 Ft

11711 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország

4390 Ft

10975 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország

4590 Ft

8500 Ft /kilogramm

db