
Származási hely: Magyarország
Füstölt gomolya cca.200 g
1392 Ft
db
Régmúlt idők ízvilága egy modernt termékben, amely kitűnő választás a nap minden percében. Szikkasztást követően egyenesen a füstölőbe kerül, hogy a folyékony füsttel átvegye a füstös, gazdag ízt. GMO-mentes termelésből származó, A2-es pasztőrözött tehéntejből készül, így biztosítva a legjobb minőséget. A sajt zsírtartalma a szárazanyagban minimum 45%, így krémes lágysága mellett a füstölt íz pompásan kiemelkedik.
Az A2 tej az A2A2 genetikai háttérrel rendelkező tehenek tejéből származik, és különbözik a hagyományos tejtől, mivel csak az A2 β-kazein formát tartalmazza, nem az A1-et. Az A1 tejben lévő β-kazeinben az aminosavláncok eltérése miatt egy olyan peptid, a BCM-7 keletkezhet, amely összefüggésbe hozható egyes betegségekkel és gyulladásokkal. Az A2 tej emészthetőbb, és kutatások szerint jótékony hatással lehet az egészségre, mint például csökkentheti a vérnyomást, segíthet a cukorbetegség kezelésében, és laktóz intoleranciás emberek számára is jobban tolerálható.
Felhasználás: Magában is finom harapnivaló, például kísérhetjük kenyérrel, pékáruval vagy egy pohár borral. Sajttálakon egyéb sajtokkal, olívabogyóval, szárított paradicsommal vagy friss gyümölcsökkel (pl. szőlő, alma) is tálalhatjuk. Olvadékony és krémes, így tökéletesen alkalmas melegszendvicshez. Ráreszelve is jó tésztaételekhez, például lasagnéhoz vagy rakott tésztához. Készíthetünk belőle fűszeres sajtkrémet is!
Tárolás: Hűtőszekrényben kell tárolni, 2-4°C között.
Hozzátáplálás: Fontos, hogy a füstölt sajtokat mérsékelten, főként a zsírtartalmuk miatt, 1-2 éves kortól érdemes a baba étrendjébe illeszteni, és figyelni kell a sótartalomra is.
GMO-mentes termelésből származó, A2-es pasztőrözött tehéntej, étkezési só, szilárdító anyag (kalcium-klorid), oltóenzim, tejsavbaktérium-kultúra.
Allergén: Tehéntej
Zsírtartalom a szárazanyagban: minimum 45%
Folyékony füsttel füstölve.
100 g-ban
1337 kJ / 323 kcal
26,75 g
18,7 g
1,3 g
0,8 g
19,1 g
1,6 g