Mágócs

Hisszük, hogy a termőföldtől a feldolgozóüzemig a ránk jellemző szakmai elhivatottság, tudás és közös munka vezetett ahhoz, hogy prémium minőségű termékek szülessenek a ZILDA üzemében.

Fő tevékenységi körünk az élelmiszer piacon kuriózumként megjelenő A2-es tej és az abból készült termékek minél szélesebb körben való megismertetése és elterjesztése a magyar fogyasztók körében.

A gazdaság struktúráját tekintve célunk, hogy tejelő szarvasmarháink saját, ellenőrzött előállításból származó takarmányt fogyasszanak. Így tudjuk biztosítani a garantáltan GMO-mentes takarmányon keresztül a GMO-mentes tejet, és az így megtermelt tejből készült, prémium minőségű termékek palettáját a piacon.

Termőföldtől az asztalig

Ahhoz, hogy minőségi tejet állítsunk elő, a növényeinket is minőségi termőföldbe kell elvessük, és korunk legmodernebb technológiájával felszerelt gépeit kell használjuk hozzá. Ezért cégünk több pályázatot adott be a korszerű eszközök beszerzésére.

Földjeinken kukoricát, búzát, rozst, lucernát, cirkot és füveket termesztünk, melyek mind részei az állatok napi takarmányozásának. A rozst, lucernát, silókukoricát silóprizmákban erjesztjük és így tároljuk egész éven át, hogy szilázs és szenázsként etethessük állatainkkal.

Boldog tehén, minőségi termék

Igyekszünk az általunk megtermelt takarmányokkal teheneink minden igényét kielégíteni. A takarmányok kijuttatását az önjáró etetőkocsi végzi. A Makromnál sajnos nem csak evési kötelezettségük van a teheneknek.

Mindenkinek sokat kell kényelmesen pihennie, hogy nyugodtan tudják a finom tejet előállítani, ehhez pihe-puha vízágyakat kaptak a lányok, hőség idején ventilátorok szolgáltatják a friss levegőt. Lehetőségük van a mindennapos masszázsra, az istállóban felszerelt masszírozó hengerek által, és félévente meg kell jelenniük egy alapos körmölésen.

GMO-mentes A2A2 tej

Jelenleg 450 db Holstein-fríz típusú fejős tehén és szaporulata, összesen 1000 szarvasmarha, van telepünkön. Az állatok korcsoportonként elkülönítve élnek, van boci bölcsődénk, óvodánk és külön istállók a növendékek számára. A tehenek, akik már egyszer borjút hoztak a világra, helyet kapnak a legnagyobb istállóban.

Ebből az istállóból naponta két alkalommal elballagnak az állatok fejésre, mely közben zenét hallgathatnak, komolyt és klasszikust vegyesen. A tejünkről érdemes tudni, hogy a kezdetek óta extra minőségű, hazai és nemzetközi akkreditáción is megfelelt a GMO-mentes tej követelményeinek. A teheneink egy része A2A2 genetikával rendelkezik, így már az „eredeti tejet” állítják elő.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország

1375 Ft

4297 Ft /kilogramm

db

-25%

Származási hely:Magyarország

499 Ft

375 Ft

1500 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország

1375 Ft

5500 Ft /kilogramm

db

Származási hely:Magyarország

1375 Ft

5500 Ft /kilogramm

db

-50%

laktózmentes
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

529 Ft

265 Ft

1325 Ft /kilogramm

db

-40%

Származási hely:Magyarország

1090 Ft

654 Ft

3270 Ft /kilogramm

db