Származási hely: Magyarország

Fermentini - Fermentált lecsós kimchi 450 g

3490 Ft

üveg

üveg

A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukormentes és tartósítószermentes termékek.

A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség. 

A Lecsós kimchi játék a klasszikus alapanyagokkal és a fantáziával nemcsak a fermentálás, hanem a formátum miatt is. Aki szereti a lecsót és szereti a pikáns savanyúságot, annál biztos sikere lesz az üveg tartalmának!  Mi van az üvegben? Kockára vágott káposzta, a klasszikus lecsó alapanyagokkal keverve (paprika, hagyma, paradicsom, fűszerpaprika, és fokhagyma) és mindez egy kis chilivel fűszerezve. Pont annyira csíp, hogy a család minden tagja élvezni tudja a fogyasztását.

Kínálhatjuk sültek, felvágottak mellé akár szendvics tetejére vagy hamburgerbe is kitűnően passzol. Sült hús pácolására és fűszerezésére is kitűnő választás, gyakorlatilag önmagában fűszerpác és köret egyszerre, így gyorsan egyszerűen elkészíthető étel lesz belőle, érdemes kipróbálni.

Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.

Nettó tömeg: 450 g

Összetevők: káposzta (35%), paradicsom (17%), TV paprika (17%, hagyma (9 %), só, fokhagyma, édes fűszerpaprika, chili paprika.

Átlagos tápérték::

100 g

Energia:

96 kJ/23 kcal

Zsír:

0,2 g

- melyből telített zsírsavak:

0,1 g

Szénhidrát:

3,3 g

- melyből cukrok:

3,3 g

Fehérje:

1,1 g

Só:

3 g

Fermentini

Fassang Noémi

Fermentini

Bács-Kiskun megye

Az úgy volt, hogy saját és kis családunk egészségügyi érintettségéből kifolyólag belopódzott az életünkbe a fermentált ételek csodálatosvilága. Barátnők, konyhájukat mindenféle egészséges újdonságnak nyitva tartó anyukák tudásmegosztása volt ez is. A tavalyi év azzal telt, hogy rengeteg receptet kipróbáltunk, megbeszéltünk, játszottunk zöldségekkel, gyümölcsökkel, fűszerekkel alkottunk nagyon jókat, és hát igen… rosszat is. Nekünk a sok finom íz és felfedezés „aha” élmények sorozatát hozta, és azt láttuk a baráti, és tágabb családi körben, hogy tudtunk újat és finomat mutatni.

Egy szép őszi összeülős, beszélgetős napon jött az ötlet, hogy lenne kedvünk komolyabban is foglalkozni a fermentált zöldségekkel, mert ennek látjuk a jövőjét. Amellett, hogy finom, rendkívül egészséges is, egy tradíció folytatása, de mégis újszerű. És ezzel előkerült megannyi kérdés. Hogyan? Hol? Mi kell(ene) hozzá? Milyen elvek mentén építkezzünk? Fenntartható, minél inkább helyi, “mindenmentes”, vegán… A szikra kipattant és elindult a maga útján, mi pedig elkezdtünk dolgozni érte. Rengeteget olvastunk, kutakodtunk, nemzetközi példákat elemeztünk, elkezdtünk célzottan kísérletezni, receptet kialakítani, családot és barátokat kóstolással nyúzni. Menet közben megszületett a Fermentini név és a csodás logónk. Így sok-sok tipródás és eldöntendő kérdés megválaszolása után eljött a pillanat, amikor a kezünkben tarthatjuk az első üvegeinket.

Az utazás ezzel korántsem ért véget, sőt most kezdődik csak igazán! Nagyon sok ötletünk van még, amit meg szeretnénk valósítani, mivel hiszünk benne, hogy a minőségi, adalékmentes és egészséges ételekre szükség van. Sőt! Csak ilyen ételekre lenne szükség!  Öröm tapasztalni, hogy egyre többen figyelnek oda tudatosan arra, hogy mi kerül az asztalra, célunk, hogy ehhez a kínálathoz mi is hozzá tudjunk tenni.

A Fermentinit ketten álmodtuk meg, bízunk benne, hogy ízleni fog nektek! Fogadjátok szeretettel, és váljék egészségetekre!

Noémi és Anita

További termékek a termelőtől

cukormentes
vegán
Származási hely:Magyarország

4390 Ft

9756 Ft /kilogramm

üveg

-15%

Származási hely:Magyarország

1690 Ft

1437 Ft

üveg

vegán
Származási hely:Magyarország

1890 Ft

12600 Ft /kilogramm

üveg

cukormentes
vegán
Származási hely:Magyarország

3490 Ft

7756 Ft /kilogramm

üveg

cukormentes
vegán
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

1890 Ft

12600 Ft /kilogramm

üveg