Származási hely: Magyarország
Fermentini - Fermentált fehér kimchi 450 g
4890 Ft
4157 Ft
üveg
üveg
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukormentes és tartósítószermentes termékek.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
A Fehér kimchi sok összetevőjével, pikáns ízvilágával igazi fermentált savanyú különlegesség lehet az asztalon. Kínai kel, karalábé és alma alkotja a zöldség (gyümölcs) alapot, melynek az újhagyma, a fokhagyma, kevés gyömbér és chili a fűszere a harmonikus ízvilág elérése érdekében. Vegán és allergénmentes összetevők alkotják, csak zöldségek, és só került az üvegekbe. A chili enyhén csípőssé teszi – pont annyira erős, hogy a család minden tagja élvezni tudja az ízét.
Fogyasztási javaslat: Hamburgerek, húsos ételek méltó kiegészítője, de akár önálló köretként is megállja a helyét, vagy lehet önmagában is szendvics-feltét. Húspácként is megállja a helyét, különleges ízt kölcsönözve a sülteknek.
Sós, savanyú, pikáns ízvilága a távol-keleti kultúrában rászolgált a saját, „külön íz” elnevezésre, ez az umami.
Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Nettó tömeg: 450 g
kínai kel, alma, karalábé, újhagyma, só, fokhagyma, gyömbér, chili