Származási hely: Magyarország
Fermentini - Fermentált kajszis csalamádé 450 g
3490 Ft
2967 Ft
üveg
üveg
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukormentes és tartósítószermentes termékek.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztési folyamat során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
A fermentált Kajszis csalamádéban visszaköszön az ismerős csalamádé íz, és mégis van benne valami egészen újszerű. A klasszikus csalamádé alapanyagokat (káposzta, sárgarépa, paprika, hagyma és babérlevél) egy jó adag aszalt sárgabarack egészíti ki, ami egyrészt az erjedést segíti, másrészt tökéletes ízharmóniát hoz létre az üvegben. A végeredmény egy savanyú és selymes ízvilág, ami kicsiknek és nagyoknak egyaránt a kedvence lett.
Fogyasztási javaslat: bármely főétkezésben segít színt és értékes tápanyagokat csempészni a tányérra.
Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Nettó tömeg: 450 g
káposzta (53%), sárgarépa (21%), hagyma (11%), TV paprika (11%), só, aszalt kajszibarack(2%), babérlevél.