


Származási hely: Magyarország
Fermentált gyömbéres cékla- répa 450 g
3995 Ft
üveg
üveg
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukor-, allergén-, és tartósítószermentes is. Ráadásul vegán! Roppanós, vékony cékla és sárgarépa csíkok, a gyömbér friss ízével keverve. A cékla finoman dominál, a gyömbér elveszti a csípősségének nagy részét az erjesztés alatt, míg a friss, semmivel össze nem hasonlítható íze megmarad, így azoknak is ajánljuk, akik a csípőssége miatt kerülik a fogyasztását.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztés során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
Felhasználás: Magában, salátába keverve, vagy köretnek ajánljuk bármely főétkezés mellé, de wrap, levesbetét, vagy szendvicsfeltét is lehet belőle.
Tárolás: Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Hozzátáplálás: 1,5-2 éves kortól kis mennyiségben bevezethető.
cékla, sárgarépa, ivóvíz, gyömbér, só