


Származási hely: Magyarország
Fermentált fehér kimchi 450 g
5590 Ft
üveg
üveg
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukor-, allergén-, és tartósítószermentes is. Ráadásul vegán! A chili enyhén csípőssé teszi – pont annyira erős, hogy a család minden tagja élvezni tudja az ízét. Sós, savanyú, pikáns ízvilága a távol-keleti kultúrában rászolgált a saját, „külön íz” elnevezésre, ezaz umami.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztés során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
Felhasználás: Hamburgerek, húsos ételek méltó kísérője, de akár önálló köretként is fogyaszthatod, vagy szendvicsfeltétként. Húspácnak is remek, egy teljesen egyedi ízt kölcsönöz a sülteknek.
Tárolás: Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Hozzátáplálás: 2 éves kortól kis mennyiségben bevezethető, érzékenyebb gyomrú gyermekeknél érdemes kitolni 3 éves koráig a chili miatt.
kínai kel, alma, karalábé, újhagyma, só, fokhagyma, gyömbér, chili