
Származási hely: Magyarország
Fermentált lecsós kimchi 450 g
4945 Ft
üveg
üveg
A Fermentini kézműves, természetesen fermentált zöldségeket készít és forgalmaz, amelyek a friss zöldségeken túl csak sót tartalmaznak, tehát adalékmentes, cukor-, allergén-, és tartósítószermentes is. Ráadásul vegán! Kockára vágott káposzta, a klasszikus lecsó alapanyagokkal keverve (paprika, hagyma, paradicsom, fűszerpaprika, és fokhagyma) és mindez egy kis chilivel fűszerezve. Pont annyira csíp, hogy a család minden tagja élvezni tudja a fogyasztását.
A fermentálás (erjesztés) ősi savanyítási eljárás, melynek során a vitaminok és ásványi anyagok megmaradnak a zöldségekben, sőt olyan formába kerülnek, hogy a szervezet könnyebben fel tudja szívni őket az emésztés során. Az erjesztés során jótékony tejsav baktériumok segítségével válik ízletessé és nagyon egészséges tartós étellé a friss zöldség.
Felhasználás: Tehetjük sültek, felvágottak mellé akár szendvics tetejére vagy hamburgerbe is passzol. Hús pácolására és fűszerezésére is kitűnő választás, gyakorlatilag önmagában fűszerpác és köret egyszerre, így gyorsan és egyszerűen összedobhatsz vele egy fogást.
Tárolás: Felbontás után hűtőben 2 hétig eláll.
Hozzátáplálás: 2 éves kortól kis mennyiségben bevezethető, érzékenyebb gyomrú gyermekeknél érdemes kitolni 3 éves korig a chili miatt.
káposzta (35%), paradicsom (17%), TV paprika (17%, hagyma (9 %), só, fokhagyma, édes fűszerpaprika, chili paprika.
100 g
96 kJ/23 kcal
0,2 g
0,1 g
3,3 g
3,3 g
1,1 g
3 g