Hamarosan...

Származási hely: Magyarország

Farm Tojás - GMO mentes tojás 10 db

1190 Ft

doboz

A genetikailag módosított organizmus, röviden GMO olyan élő szervezetet jelent, amelynek genetikai állományát úgy változtatták meg, ahogy a természetben valószínűleg nem jöhet létre vagy csak nagyon hosszú evolúciós időszak alatt. A növénytermesztők a kezdetektől fogva igyekeztek erősíteni a növények előnyös tulajdonságait. A nemesítés egyre tudatosabb folyamattá vált, de ugrásszerű fejlődése csak a XIX. század második felében indult el. Míg a hagyományos nemesítés során lassan, hosszú évek alatt változik meg egy-egy kívánt tulajdonság, addig a génmódosítás során ez a folyamat felgyorsul, eredményeként nagyobb termelékenységet és jobb ellenálló képességet lehet elérni a termesztett növényeknél rövid idő alatt.

A vélemények megoszlanak a GMO növényekkel kapcsolatosan, vannak olyan országok, ahol széles körben elterjedtek (pl USA), illetve vannak olyanok, amelyek csak részben, illetve egyáltalán nem engedélyezik termesztésüket, viszont felhasználásukat takarmányozási célra igen (pl EU).

Vannak azonban sokan, akik idegenkednek a genetikailag módosított élelmiszerektől, illetve alapanyagoktól különböző okok miatt.

Gondolva ezekre a vásárlókra, kifejlesztettük a teljesen GMO mentes tojást, mely olyan tyúkoktól származik, melyek takarmányában semmilyen genetikailag módosított összetevő nincs.

Jellemzően a szója és a kukorica esetében fordul elő GMO termék, amelyek fontos alkotóelemei a tyúkok takarmányának. Ennek a terméknek az előállításakor a tyúkok takarmányába csak olyan alapanyag kerül bekeverésre, amelyek GMO mentesek. Továbbá nem tartalmaznak semmiféle antibiotikumot, illetve a tyúkok ivóvízébe sem kerül adagolásra antibiotikum.

A tojás bevizsgálása során szermaradvány nem mutatható ki. Ezek az elkülönített istállóban tartott tyúkok speciális alapanyagokból készült takarmányt kapnak, melyek összetevői természetes módon termesztett növények, azaz nem került módosításra a genetikai állományuk semmilyen különleges tulajdonság elérése céljából, illetve kizárt bármilyen antibiotikum adagolása.

Felhasználási javaslat: főzve, sűtve, buggyantva, sütési alapanyagként.

Hozzátáplálási javaslat: 6-8 hónaposkortól javasoljuk babádnak adni. Mindenképp figyelj oda, hogy fertőtlenítsd a tojás héját és ne legyen rajta semmilyen sérülés. Főzzve ajánljuk bevezetni  - előszőr egy kis falattal kezd és figyeld, hogy van-e bármiféle allergiás reakció. 

Tárolási javaslat: nem kell hűtőbe tenned a tojást, hisz a boltok polcain sem ott találod. Szobahőmérsékleten eláll, ha feltöröd akkor viszont 24 órád van hűtőben tárolva felhasználnod. Fagyasztóban, ha sérülésmentes a tojás 1 évig is eláll.

Száraz, hűvös helyen tárolandó.

1 doboz/ 10 db tojás

Farm Tojás Kft

Sebestyén Tibor

Farm Tojás Kft

Győr

Biolla Kft. (Farm Tojás Csoport tagja) küldetésének tekinti a Föld, a környezet és az egészség védelmét. Az általuk alkalmazott módszerek a természet törvényeivel mindenkor harmonizálnak, elutasítanak minden természetet pusztító eljárást.

Ezeknek a gondolatoknak a jegyében termelik a bio tojást. Legfőbb jellemzője, hogy ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék, mely az Európai Unió biológiai tojástermelésre vonatkozó előírásainak teljes mértékben megfelel. A tyúkokat nem zárják ketrecbe – így is csökkentve mozgásterüket - hanem az istálló területén, valamint az istállókat mindkét oldalról körülvevő szép zöld füves legelőkön, szabadon mozoghatnak. Az állatok sem kémiai (vegyszer, adalékanyag, színezék), sem biológiai (állati fehérje), sem szintetikus anyagot tartalmazó takarmányt nem fogyasztanak, és nem részesülnek antibiotikumos kezelésekben sem.

Az egészségvédelemben legfontosabbnak a megelőzést tartják. A tyúkok naponta kijárnak a füves legelőkre (4 m2/egyed), zöldet fogyasztanak, szabadon kapirgálnak. A tágas istállókban pedig a fészkekben lévő tiszta alomra tojják tojásaikat. A legelők állatokra gyakorolt optimális hatását egy speciális fűmagkeverék és lucerna alkalmazásával, állandó rotációval és szükség szerint öntözéssel, nyírással érik el.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

1190 Ft

doboz

bio
Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

849 Ft

doboz

Összes megjelenítése

Kapcsolódó receptjeink