
Származási hely: Magyarország
Falusi kötözött sonka kb. 1-1,2 kg
11265 Ft
db
db
A füstölt-nyers hálós sonka bőrös sertés lapockából készül, a hálóba egy darab hús kerül, így a főzést követően szeleteléskor nem fog minket kellemetlen meglepetés érni, hogy egy szelet több darabkára hullik szét. Kellemesen füstös.
Felhasználás: Főzve fogyasztandó! A sonkát a főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe (de ha ez elmarad, akkor sincs semmi probléma), hogy a sótartalom jól kiázzon belőle. Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, öntsük le róla. Ez után a sonkára öntsünk egy másik, ezúttal meleg vizet és ízlés szerint fűszerezve (fokhagyma, vöröshagyma, babérlevél, koriander, fekete bors) a húsleveshez hasonlóan, lassú tűzön főzzük, míg elég puha nem lesz. Fontos, hogy a kész sonkát a saját levében hűtsük ki, majd a főzőléből kivéve szeletelhetjük.
Tárolás: Vákuumcsomagolt, hűtve tárolandó.
Hozzátáplálás: 3-4 éves kor körül javasolják, mivel a füstölt húsok magasabb sótartalommal rendelkeznek, és a füstölés során keletkező anyagok sem ideálisak a kisgyermekek számára.
bőrös - vagy bőrnélküli sertéscomb, konyhasó, tartósítószer E250.