Származási hely: Magyarország

Dóka Éva - Pinot Noir Rozé (2022) - 0.75 l

1390 Ft

üveg

üveg

Az első benyomás, ami egyben várakozást, vágyakozást is kelt a továbbiakra nézvést; a ragyogó rozé szín, ami úgy érezzük, kikacsint ránk a pohárból: kóstolj meg! Na de ne siessünk, fokozzuk még az élvezetet, először próbáljunk betelni az illatával, ami kicsit málnás, kicsit visszafogottan elegáns, és miután beteltünk ezzel is, jöhet a korty. Hamisítatlan rozé: friss, lendületes, ropogós, gyümölcsös. Nem tűnik el a szánkból, hosszan velünk marad, de mielőtt eltűnne, úgyis kell még egy. Így lesz ez egy végtelen történet. (Na jó, ha a palack kifogy, mégis vége, hacsak nincs egy másik!)

Ajánlás: Rozéfröccs, rozéfröccs, te drága! Ha valami, akkor ez igazán nagyot szól nyáron, ha megszomjazol, vagy csak úgy kedved támad egy harmatos hosszúlépésre! Hiába, fröccsimádóként nem tudom megállni, hogy ne ez jusson először eszembe. Mert a jó fröccs alapja a jó bor. És ez a Pinot jó. Nagyon jó. Vagyis kóstolhatjátok bátra tisztán is.

Nettó tömeg: 0,75 ml

Dóka Éva Pincészet

Dóka Éva Pincészet

Területileg nehéz lehatárolni, de nem lehetetlen. Sokrétű vidék. A Kis-Balaton és a Zalai-dombság, egy kis Mura. Ez mind a Zalai borvidék.
 
A dombok széttagolt dűlői sok fajtát rejtenek. Kicsit szétszórt. De ettől még csodákra képes. Amúgy nincs benne semmi különös és ettől válik különlegessé az egész. Ahogy a borászat is.
 
A borvidék termőterülete jelenleg 800 hektár, ebből kékszőlő 180 hektár. Ha beindul a dolog, még vagy kétszer ennyit lehetne telepíteni. Határai: északról önmaga, délről Mura folyó, Dráva, keleten Keszthelyi-hegység és Balaton, nyugatról országhatár. Azt szeretnénk, ha a zalai bor a határain kívül is újra híres lenne. De csak azért, mert jók a zalai borok.
 
 
 
 

További termékek a termelőtől