Kezdetek
Borászatunk története a 2014-ben, néhány hektár szőlővel és különböző fajtaborokkal indult. Mára kialakult birtokunk végleges mérete és szerkezete, tudjuk milyen fajtákból, milyen borokat és házasításokat szeretnénk készíteni.
Az első perctől organikusan
Balatonfüreden a Berekszél- és a Farkó-kő dűlőkből, Balatonszőlősön a Penke-dűlőből, Tihanyban pedig a Farkasverem dűlőből készítünk borokat. Ültetvényeinken a kezdetektől organikusan gazdálkodunk, területeink 2018-tól folyamatosan állnak át a minősítetten bio művelésre.
Hogy mit jelent bionak lenni? Például, hogy felszívódó növényvédő szerek helyett rézzel, kénnel, narancsolajjal permetezünk, és a hangsúlyt a megelőzésre, valamint a kondícionálásra helyezzük. A természetes szerek mellett ez azt is jelenti, hogy fokozott figyelmet fordítunk a talajművelésre, a megfelelő tápanyagellátásra és a biodiverzitás megőrzésére.
erületeinken a barna erdőtalaj alatt triász kori mészkő az alapkőzet, néhol márgával, kovás mészkővel, vörös perm homokkővel és ősmaradványokkal keveredve.
A Balaton hatalmas vízfelületének klimatikus hatása mellett ez az, ami alapjaiban meghatározza boraink stílusát. A borkészítés alatt mi már nem adunk hozzá, nem veszünk el: fajélesztők helyett olyan bio vadélesztőket használunk, amik hagyják érvényesülni fajtáink és területeink karakterét.