gluténmentes
laktózmentes

Származási hely: Magyarország

VendelFood - Paprikás vastagkolbász rúd- csemege 400 g

3890 Ft

rúd

rúd

A BUZA kolbászvariációk a múlt századi dunántúli magyar paraszt tradicionális receptúrái alapján készülnek. Minőségi disznóhúsból és szalonnából, hagyományos technológiával, szikkasztási eljárással és füstöléssel készült – műbélbe vagy/és marha vastagbélbe töltött termék, melynek egyedi és harmonikus ízvilágát elsősorban a kiváló minőségű magyar paprika és a fűszerek (bors, só, fokhagyma, kömény, szegfűbors) adják.
A Paprikás Vastagkolbász variációk tökéletesen illeszkednek a modern kor egészségtudatos gasztronómia elvárásaihoz.
Nagyon magas hústartalommal (100 kg késztermék 150 kg sertéshús felhasználásával készül) bír, mentes a különféle ízfokozóktól, stabilizátoroktól, nem tartalmaz glutént, laktózt és szóját sem.

A termék elnyerte a „Magyar Termék Nagydíj” és „Érték és Minőség Nagydíj” kitüntető címeket.

Nettó tömeg: 400g

 

 

Sertéshús, sertésszalonna, fűszerkeverék (paprika, feketebors, cukor, kömény, szegfűbors), étkezési só, fokhagyma, tartósítószer: nátrium-nitrit. 

Átlagos tápérték::

100 g termékben

Energia:

1959 kJ/ 467 kcal

Zsír:

40 g

- melyből telített zsírsavak:

25 g

Szénhidrát:

3,7 g

- melyből cukrok:

1,1 g

Fehérje:

22 g

Só:

2,8 g

Buza Sándor - VendelFood

Buza Sándor

Buza Sándor - VendelFood

Budapest

Nagyapám, Buza Vendel, állatkereskedő 1923-ban alapította hentes és mészáros üzemét a Zala megyei Söjtörön. Tíz évvel később második fia, Jenő – megszerezvén hentesmesteri oklevelét - vette át a szakmai irányítást, s onnantól a család nevével fémjelzett húsárut gyártották és forgalmazták nem csak a hazai, de a szomszédos országok (Ausztria, Mura-köz) piacaira is. A BUZA címkével ellátott termékek közül a kolbász és téliszalámi variációk aratták a legnagyobb sikert a 30-as, 40-es években. Ám az ötvenes évek ellehetetlenítő légköre megadta a kegyelemdöfést a családi vállalkozásnak. A megmaradt címkék és a féltve őrzött receptúrák bekerültek a fiók mélyére…

Máig jól emlékszem a gyermekkoromra már funkciójukat vesztett épületekre: az istállóra, az ölőre, a koromtól fekete füstölőre vagy a földbe ásott hatalmas jégveremre. Emlékképek és féltve őrzött relikviák, melyek máig elkísérnek. Most, fél évszázad elteltével kihúztam a fiókot, leporoltam a régi címkét és a recepteket. A feladat nemes. Jót, szépet, minőséget alkotni. Húsból, szalonnából, természetes fűszerekkel, mint azt a nagyapámék tették. Folytatni a tradíciót, tisztelettel. Adózva őseim emlékének. (Buza Sándor)

A "BUZA kolbászvariációk" hagyományos módon készített termékek, melyek mentesek mindenféle adalékanyagtól, a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.

További termékek a termelőtől

Származási hely:Magyarország
Hamarosan...

4690 Ft

4690 Ft /kilogramm

csomag

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3890 Ft

9725 Ft /kilogramm

pár

Származási hely:Magyarország

2990 Ft

14950 Ft /kilogramm

csomag

gluténmentes
laktózmentes
Származási hely:Magyarország

3905 Ft

15620 Ft /kilogramm

szál

Származási hely:Magyarország

3890 Ft

12967 Ft /kilogramm

rúd